Ford 2019’a Kadar Üç “Allroad” Model Çıkartacak

Ototeknikveri     25 Şubat 2016 03:49

Ford önümüzdeki üç yıl içinde mevcut modellerinden geliştireceği üç yeni “Allroad” versiyonu pazara sunacak.

Ford 2019’a Kadar Üç “Allroad” Model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, bugüne kadar standart modelleri SUV benzeri kaplamayla güçlendirme akımından uzak durmuştu. Firmanın Avrupa’daki iki numaralı yöneticisi Barb Samardzich,  Ford’un segmentteki büyümeyi daha fazla inkar edemediğini açıkladı. Samardzich “Fiesta gibi beklenmedik modeller bile bu akıma göre yenilenebilir. Doğru noktalara biraz siyah kaplama eklersiniz, portbagaj eklersiniz daha aktif bir görünüm elde edersiniz” diye konuştu ancak hangi modellerin dönüştürüleceğini söylemedi. Samardzich crossover stili otomobillere hangi isimlerin verileceğini de açıklamadı.

 

Mondeo station bu hafif arazi şartlarına uyumlu seçenekler için güçlü bir aday olabilir. Model zaten dört çekişli sürüş sistemi seçeneğine sahip. Geniş aile otomobili sınıfında yeni VW Passat Alltrack ve Skoda’nın yeni Superb’in Outdoor versiyonu yer alıyor. Ayrıca Volkswagen grubunun elinde Audi A6 Avant’ın Allroad versiyonu da bulunuyor, bunun yanında yeni A4 Avant’ın da aynı dönüşümden geçmesi bekleniyor.

 

Ford Focus station, Seat Leon X-perience ve Skoda Octavia Scout ile de rekabet edebilir.

 

Öte yandan, trend her zaman işe yaramıyor. Geçen yıl Opel Insignia station modelinin Country Tourer versiyonunu satmayı durdurdu, gerekçe olarak da otomobili yeni sessiz 1.6 dizel motor için dönüştürmenin yüksek maliyetini gösterdi.

 

Ford kendisini bir SUV uzmanı olarak konumlandırmak istiyor ve Hyundai, Kia ve Nissan gibi firmalara kaptırdığı piyasa payını geri kazanmayı hedefliyor. Marka yıl sonuna doğru revize edilmiş Kuga’yı çıkartacak, yeni 1.5 litre dizel motor ekleyecek. Motor 100 kilometrede 4.4 litre yakıt tüketecek ve 115 gr/km CO2 emisyonuna sahip olacak. Büyük Edge SUV de bu yıl çıkacak, modele lüks Vignale versiyonu da eklenecek.

Son Güncelleme : 25 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo