Yeni Alfa Romeo Giulietta Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     29 Şubat 2016 05:43

Alfa Romeo, Giulietta modelini yeni Giulia ile ortak görünüm sağlayacak şekilde güncelliyor.

Yeni Alfa Romeo Giulietta Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Segmentte lider rolünü korumak için, Alfa Romeo Giuelietta daha cesur bir karakterizasyon ile yenilendi, yeni özel bileşenler ve heyecan verici Giulia ile paylaşılan kusursuz bir aile hissi sunuluyor. Yeni Alfa Romeo paradigması ve “duyguların mekaniği” konsepti modele başarıyla yansımış. Yeni Giulietta önemli inovasyonlar ile geliyor. Bunlardan birisi yeni 1.6 JTDm 120 HP turbo dizel motor. Ayrıca Alfa TCT ve tüm seride bulunan Uconnect sistemindeki olağanüstü faydalı Live hizmetleri de önemli yeniliklerden. Ek olarak, seri rasyonalize edilmiş ve artık üç donanım seviyesine (Giulietta, Giulietta Super ve Giulietta Veloce), iki paket (Veloce ve Lusso) ve dokuz motor versiyonuna (benzinli, dizel ve LPG) sahip. Böylece müşteriler daha basitçe ve hızlıca ihtiyaçlarına en çok uyan versiyonu seçebiliyor ve bunu opsiyonel donanım ve aksesuarlarla kişiselleştirebiliyor.

 

Gelecekteki zorluklarla baş etmeye hazır yeni Giulietta rakipsiz Alfa ruhuna sahip, bu ruh yüz yıldır Alfa Romeo tarafından üretilen tüm otomobillerin ortak özelliği. Alfa otomobiller hafif ve verimli. Materyal seçimleri doğru ağırlık – güç orantısını sağlıyor. Detaylara gösterilen özen en iyi İtalyan tasarımlarının özelliği ve bunu Alfa otomobillerde mükemmel şekilde görüyoruz. Ek olarak, bu otomobiller kıvrak ve komutlara hızlı yanıt veriyor, gelişmiş süspansiyon ve dengeli ağırlık dağılımına sahipler.

 

Son olarak, yeni Giulietta Magnetti Marelli tarafından geliştirilen bir dizi özelliğe de sahip. Bunlar arasında aydınlatma cihazlarından güç aktarım mekanizmalarına, süspansiyonlara ve egzoz sistemine pek çok şey var. Alfa Romeo tanınmış Uluslararası tasarım lideri ile yüksek teknoloji sahibi otomotiv sistemleri ve bileşenleri üretmekte karşılıklı karlı bir işbirliği gerçekleştirmiş.

Yenilenmiş görünüm ve daha sportif karakterizasyon

Yeni Giulietta ile Giulia’nın aile hissi bir dizi dış cephe stil bileşenleri ile pekiştiriliyor. Bunlar arasında bal peteği formundaki ön panjur ve otomotiv dünyasının en önemli simgelerinden yonca biçimli yeni ön tampon sayılabilir. Benzer olarak, Giulietta isminin yazılış şekli ve arka kısımdaki pozisyonu da Giulia’ya göz kırpıyor. Yeni model aynı zamanda modernize edilmiş yeni Alfa logosuna sahip. Bu logo sadece büyük bir geçmişe sahip olanların geleceğin zorlukları ile baş edebileceğini vurguluyor.

 

Parlak farlar, yeni tampon eklentileri, özgün alaşım jantlar ve yeni yatık egzoz boruları yeni görünümü tamamlıyor. Giuelietta Veloce donanım seviyesi (serinin en sportifi) daha da cesur ve Alfa Red profilli yeni spor tamponlara sahip, yeni karbon görünümlü farlar, ayna kapaklarında, tutacaklarda, ön panjurlarda ve sis lambaları çevrelerinde parlak antrasit aksanlar da dikkat çekiyor.

 

Özel sportif dış görünüm, tüm ayrıntıları dikkatle hazırlanmış lüks iç kabinle uyum içinde. Yeni Giuelietta İtalyan stilinin en gelişmiş ifadesi. İçeride, en sportif Giulietta Veloce donanım seviyesi baş koyma kısımları kontrast kırmızı dikişli ve Alfa Romeo logolu yeni deri ve Alcantara spor koltuklar ile geliyor. Standart özellikler arasında konturlu, kontrast kırmızı dikişli deri direksiyon ve karbon görünümlü kontrol paneli yüzeyi ve kapı panelleri var, kapı panelleri özel mat gri kaplamayla tamamlanıyor.

 

Spor karakterizasyon Giulietta ve Giuelietta Super versiyonlarında eşit düzeyde güçlü. İlkinde gri ve siyah kumaş koltuklar, özgün mat siyah kontrol paneli, deri direksiyon ve kapı tünelleri ve tutacaklarında siyah kaplamalar bulunuyor. Super donanım seviyesi daha da cesur, yeni Alfa Romeo imzası gri ve siyah kumaş “cannelloni” koltuklar ile geliyor. Lüks deri koltuklar her iki donanım seviyesinde de opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni 1.6 JTDm 120 HP TCT motor

1.6 JTDm 120 HP yeni Giulietta’da Alfa TCT vites ile birlikte geliyor, turbo dizel motorun çift debriyajlı otomatik vitesle birlikte sunduğu hızlı yanıt, verimlilik ve sürüş keyfi gibi tipik avantajları sağlıyor.

 

Yeni otomobil bu donanımla mükemmel performans veriyor ve maksimum saatte 195 km hıza çıkabiliyor. Sıfırdan saatte 100 km’ye çıkma hızı 10.2 saniye. Yakıt tüketimi 3.8 l/100 km gibi oldukça verimli bir değerde. CO2 emisyonu ise ECO versiyonda 99 g/km.

 

İkinci nesil MultiJet turbo dizel ailesine yeni eklenen 1.6 litre motor 3750 rpm’de 120 HP güç çıkışına sahip, tork değeri ise sınıfında lider; 1750 rpm’de 320 Nm. 1.6 JTDm motorun bir özelliği de üçüncü nesil yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi, sistem inovatif enjektörler kullanarak dengeli hidrolik servo valfler ile yanma odacığına enjekte edilen yakıtın miktarını, hızlı ve esnek enjeksiyon sekansı ile, çok hassas biçimde kontrol ediyor.

 

1.6 JTDm 120 HP motorla birlikte çalışan Alfa TCT, tam otomatik ya da sekansiyel modda çalıştırılabiliyor. Vitesin yukarı ve aşağı pozisyonları ergonomik ve hassas, sürücü tarafından manuel olarak kontrol edilebiliyor. Direksiyondaki vites değiştirme kanatçıkları da alternatif olarak kullanılabiliyor. Alfa DNA seçicisi, motor torku, Pre-Fill fonksiyonu ile frenler, TCT vites mantığı, gaz yanıtı, ESC kontrol sistemi, Alfa Q2 elektronik kendini kilitleyen diferansiyel ve ASR çekiş kontrolü üzerinde çalışıyor, otomobili dinamik performansını seçmek için kullanılıyor. Sürücü üç farklı sürüş modunu yok koşulları ve sürüş stiline göre aktive edebiliyor.

 

Yeni Giuelietta’nın motor serisi dört turbo benzinli motor (1.4 Turbo Petrol 120 HP, 1.4 Turbo Multiair 150 HP, 1.4 Turbo Multiair 170 HP TCT ve 1750 Turbo Petrol 240 HP TCT), dört turbo dizel motor (1.6 JTDm 120 HP manuel ya da TCT vites, 2.0 JTDm 150 HP ve 2.0 JTDm 175 HP TCT.) ve LPG’li ve benzinli 1.4 TB 120 HP motordan oluşuyor.

Son Güncelleme : 29 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo