Nissan Qashqai 2017’de Otonom Teknolojiye Kavuşacak

Ototeknikveri     02 Mart 2016 01:20

Nissan Qashqai 2017’den itibaren otobanlarda belli bir şeritte otonom seyahat edebilecek.

Nissan Qashqai 2017’de Otonom Teknolojiye Kavuşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault-Nissan 2020’ye kadar 10’dan fazla otonom taşıt piyasaya sürme planlarını açıklamıştı. “Piloted Drive 1.0” firmanın bir üretim otomobilinde piyasaya süreceği ilk otonom sürüş teknolojisi olacak. Renault-Nissan’ın açıklamasına göre otonom teknoloji “anaakım, kitle piyasası otomobillerde uygun fiyatlarla” yer alacak. 2018’de “çoklu şerit kontrolü” sistemi otomobilin otomatik olarak şerit değiştirebilmesine otoyollarda otonom sürüş esnasında kazalardan kaçınabilmesine olanak tanıyacak. Bunun iki yıl sonrasında ise “kavşak otonomisi” fonksiyonu gelecek, bu fonksiyonla otomobil kavşaklarda ve yoğun trafik olan şehir içi bölgelerde de sürülebilecek. Piloted Drive ile donatılmış Qashqai Japonya’da bu yıl satışa çıkacak ve teknoloji Avrupa’da da tanıtılacak. Yeni teknoloji tamamen sürücünün tercihine bağlı olacak, sürücü istediği zaman otomobilin hakimiyetini geri alabilecek.

 

Cenevre Motor Show’da yeni bir donanım seviyesi konsepti ile görülen Qashqai, kendi kendine gidebilme teknolojisine sahip ilk otomobil ancak yeni nesil Nissan Leaf de bu teknolojiyi sahiplenen ilk otomobillerden olmak için güçlü bir aday. Tokyo’daki fuarda IDS konsepti ile önizlemesi yapılan yeni Leaf otonom teknolojiye sahip.

 

Nissan Avrupa yönetim kurulu üyesi Paul Willcox 2017’de başlayacak yeni dönem için “Piloted Drive teknolojilerinin tanıtımı bir devrim değil, evrim olacak. Bu teknolojinin temel taşlarını oluşturan pek çok özellik Güvenlik Kalkanı Teknolojisi ile bugün arabalarımızda bulunuyor.” diyor.

 

Renault-Nissan ayrıca insanların iş, eğlence ve sosyal ağlara daha kolay bağlı kalmalarını sağlayacak bir dizi yeni bağlanabilirlik uygulamaları çıkartacaklarını da açıkladı.

 

Renault-Nissan patronu Carlos Ghosn ise şunları dile getiriyor: “Renault-Nissan ortaklığı sıfır emisyon ve sıfır ölümlü kaza hedeflerine derinden bağlı. Bu yüzden otonom sürüş ve bağlanabilirliği üç kıtada kitlesel piyasaya, ana akım otomobillere taşıyoruz”.

Son Güncelleme : 02 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo