Yeni Nissan Micra, Ford Fiesta’ya rakip olacak

Ototeknikveri     02 Mart 2016 02:22

Nissan mücadelenin zorlu olduğu B hatchback piyasasında 2017’de yeni Nissan Micra ile yükseliş yaşamayı umuyor. Yeni Micra, Ford Fiesta ile aynı zamanlarda piyasaya çıkacak ve bu modele rakip olacak.

Yeni Nissan Micra, Ford Fiesta’ya rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan Micra firma için yeni bir atılımı temsil ediyor. Önceki iki Micra boyut ve özellikler anlamında Avrupa B segmenti normlarına pek uymuyordu. Nissan’ın planlama yöneticisi Philippe Klein, firmanın sektörün kalbine geri dönmek istediğini vurguluyor. Klein, 2016 Cenevre Motor Show’da şunları söyledi: “Öyle hissediyorum ki yerel şartlara uymayan bir dünya otomobili problemlidir. Hangi piyasada rekabet ediyorsak o piyasanın koşullarına uyduğumuzdan emin olacağız”. Geçen yıl Nissan’ın Başkan Yardımcısı Trevor Mann, yeni Micra’nın arttırılmış iç kabin kalitesi ile müşterileri geri kazanacağını belirtmişti. Şu anki Micra zayıf kalitesi nedeniyle eleştiri alıyor. Mann, Nissan Sway konseptinden etkilenecek yeni Micra’nın adının hakkını vereceğini düşünüyor.

 

Mann, otomobilin üretiminin teorik olarak Nissan’ın İngiltere’deki Sunderland fabrikasına dönebileceğini söylese de, Hindistan’daki şu an kullanılan fabrikayı savundu. Mann’ın açıklaması şöyle: “Kalitenin düşük algılanmasından Hindistan’ı sorumlu tutamayız. Üretimi belirleyen insanları suçlamalısınız. Micra’nın iç kabin kalitesinin olumsuz eleştiriler almasının sebebi Hindistan’da üretilmiş olması değil. Eleştirileri dinledik ve bunun etkilerini yeni modelde açıkça görebileceksiniz. Sunderland’e gelirsek, burası her zaman esneklik için tasarlanmış bir fabrika. Micra modelini de üretebilir”.

 

Mann ayrıca Micra’nın yeni neslinin boyut olarak daha büyük olacağını, bunun da yeni, daha ufak bir Nissan şehir otomobili için yer açacağını ifade etti ancak bu segmentin Avrupa’da çok büyük satış rakamları olmadığını, böyle bir modelin fizibilitesi üzerinde halen çalıştıklarını aktardı.  

Son Güncelleme : 02 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo