Skoda’nın Kodiaq ile Başlayacak Yeni SUV Stratejisi

Ototeknikveri     05 Mart 2016 10:08

Kasım ayında göreve başlayan yeni Skoda CEO’su Bernhard Maier SUV’lerin firmanın gelecek on yıllık stratejisindeki yerini anlattı.

Skoda’nın Kodiaq ile Başlayacak Yeni SUV Stratejisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Motor Show’da konuşan Maier, SUV’lerin markanın vizyonunda tamamlayıcı bir rolü olduğunu belirtti ve dünya çapında SUV’lere olan talep artışına dikkat çekti. Maier açıklamasında şunlara değindi: “İşimizi iyi bir karlılık ile sürdürmek için, iki stratejik prensip belirledik: Ürün stratejimizi henüz içinde bulunmadığımız yeni segmentlere odaklayacağız ve bu ürünlerle hangi piyasalarda atak yapabileceğimize bakacağız. Şu anda net bir şekilde SUV stratejisine odaklanıyor. SUV segmentleri dünya çapında tüm otomotiv sektöründe en hızlı büyüyen segmentler. Ayrıca, şu an 102 piyasadayız ve bizim için nelerin ilgi çekici olabileceğini araştırmaya devam ediyoruz. Bundan sonra giriş yapacağımız piyasa yıl sonuna doğru Güney Kore olacak. Dünya ekonomisi ile daha uyumlu olmak için Volkswagen Grubu’nun 2025 stratejisinin sonunda 125 piyasada faaliyet gösteriyor olmak istiyoruz”.

 

Vision S modeli Cenevre’de büyük yankı uyandırdı ve Kodiaq isimli yedi koltuklu bir üretim versiyonunun önizlemesi niteliğinde. Model Hyundai Santa Fe ile rekabet edecek.

 

Gelecek 5 yıl için üç SUV daha planlanıyor. Bunlar Kodiaq temel alınarak geliştirilecek bir coupe SUV, Yeti’nin yerini alacak bir model ve Yeti’nin altında konumlanacak bir crossover model olacak.

 

Bu modellerden en az ikisi Çin’e de yönelik olacak.

 

Maier’in açıklamalarının devamı şöyle: “Geçen yıl Aralık ayında A-Plus SUV’nin (Skoda Kodiaq’ın firma içindeki kod adı) bir versiyonunu Çin’de piyasaya sürmeye karar verdik. Çin piyasası için gerçekten özel bir şey çıkartmak istedik ve gelecek bir kaç yılda işlerimizi ikiye katlamayı hedefliyoruz. Model çok çekici bir crossover taşıt olacak. Çin piyasası için Çin’de üretilecek”. 

 

Maier için diğer öncelikler yeni Superb gibi daha şık otomobiller üretmeye odaklanmaya devam etmek.

Maier açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Köklerimizi ve değerlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Skoda fonksiyonellik, paranın hakkını vermek, akıllıca ve basit detaylar, genişlik ve ferahlık demek. Bunu gelecekte de korumak istiyoruz. Daha duyusal dış cephe ve iç cephe tasarımları yaratmak istiyoruz. Bu sektörde tasarım müşteri tercihini etkileyen en önemli faktör. Tasarımı istediğimiz noktaya taşırsak markanın gelecekte daha da büyüyebileceğine güvenimiz tam”.

 

Maier aynı zamanda Volkswagen Grubu’nun karşı karşıya kaldığı emisyon skandalı ve bunun yol açtığı büyük masrafların Skoda’yı fazla etkilemeyeceğini belirtti. Maier bu konuda “Her zaman giderlerimize odaklanıyoruz ancak gelecek yatırımlarımızı değiştirme niyetimiz yok.” dedi ancak Roomster modelinin sona erdirildiğini de onayladı.

Son Güncelleme : 06 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo