Hyundai Tucson'da Yeni Dizel Motor

Ototeknikveri     05 Mart 2016 10:09

Hyundai, başarılı kompakt SUV modeli Tucson'da güçlü 1.7 litre dizel ve 7 kademe DCT vites seçeneklerini sunmaya başlıyor.

Hyundai Tucson'da Yeni Dizel Motor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

 Hyundai’nin çok satan Tucson kompakt SUV modeline yeni motor ve vites. Verimli 1.7 litre dizel motor ve yedi kademe çift debriyajlı vites (7DCT) ve önden çekişli sürüş sistemi mevcut beş güç aktarım mekanizması seçeneği arasına eklenecek. Toplamda iki benzinli motor ve şimdi de dört dizel seçenekle, Tucson sınıfısının en geniş güç aktarım seçeneklerinden birini sunuyor. Hyundai’nin yeni Tucson kompakt SUV modeli 2015 yılında Avrupa piyasasına çıktı, model şimdi de yeni motor ve vitesle güncelleniyor. Güncellemenin modele daha da çok müşteri çekmesi bekleniyor.

 

Yeni Tucson, Hyundai’nin Avrupa’da 115 bin siparişle en hızlı satan modeli. Kompakt SUV’nin güç aktarım mekanizması seçenekleri 104 kW (141 hp) 1.7 litre turbo dizel motor ile genişletildi. Verimli yedi kademe çift debriyajlı (7DCT) vitesle ve önden çekişli sürüş sistemiyle birlikte, motor 100 kilometrede 4.9 litre dizel tüketiyor. Turbo dizel motor 1750 rpm – 2500 rpm aralığında 340 Nm tork sağlıyor.

 

%20 daha fazla yakıt verimliliği

Hyundai’nin kendi bünyesinde geliştirdiği 7DCT sistem tam otomatik çalışma ile daha fazla sürücü müdahalesi isteyenler için sekansiyel manuel vites geçişleri arasında seçme şansı sunuyor. 7DCT, altı kademe otomatik vitese kıyasla %20 daha fazla yakıt verimliliği ve daha düşük CO2 emisyonu sağlıyor. Daha da fazla verimlilik için yeni güç aktarım mekanizması aynı zamanda entegre Start&Stop (ISG) sistemiyle geliyor. Sistem 1.7 litre (düşük güçlü), 2.0 litre standart güçlü dizel motorlar ve 1.6 litre benzinli motor için de mevcut.

 

Beş yıldızlı güvenlik

Tucson segmentinin en güvenli otomobillerinden birisi ve Euro NCAP güvenlik değerlendirmesinde maksimum not olan 5 yıldızı aldı. Aracın gövdesi %51 ultra dayanıklı çelikten, bu da geliştirilmiş burulma direnci ve darbe mukavemeti sağlıyor. Otonom acil durum freni ve yaya tanıma fonksiyonu gibi çok sayıda inovatif aktif ve pasif güvenlik özellikleri de modelle birlikte sunuluyor. Tucson’ın güvenlik özellikleri arasında sürücüyü yaklaşan araçlara karşı uyaran kör nokta tespiti, otomobilin arkasını 180 derece tarayan ve yaklaşan araçlara karşı uyaran arka çapraz trafik uyarısı ve şeritten ayrılma riski oluştuğu durumlarda direksiyon hakimiyetini alarak aracı yine şeride sokan şerit koruma asistanı da bulunuyor. Ek olarak, aktif kaput özelliği önden çarpışma durumlarında çarpmanın şok etkisini azaltıyor.

Avrupa’da, Avrupa için üretildi

Hyundai Motor Avrupa’da satılan Tucson modellerinin tamamını Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında üretiyor. Hyundai’nin Avrupa üretim kalitesine güveni üretilen her Tucson otomobilin standart olarak 5 yıllık garanti ile gelmesini sağlıyor.

 

Kaporta ve şasi

Yeni Tucson yüksek dayanıklı çelik kaportaya sahip, beş kapılı bir kompakt SUV (C-SUV). Müşteriler iki benzinli ve dört dizel çapraz yerleştirilmiş motor arasından seçim yapabiliyor. Önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte altı kademe manuel ya da otomatik vites, ayrıca yedi kademe çift debriyajlı vites (7DCT) seçilebiliyor.

 

TEKNİK ÖZELLİKLER

 

7DCT vites ve 1.7 litre turbo dizel motorla yeni Hyundai Tucson 1.7 CRDi 141 hp 7 DCT Teknik Özellikleri 

 

U2 1.7 CRDi (HIGH) 141 hp7DCT
TipU2 1.7 CRDi dört silindir sıralı DOHC ve 16-VALF
Kapasite1685 cc
Çap x strok77.2 x 90 mm
Sıkıştırma oranı15,7
Güç(104 kW) 141 hp @ 4,000 rpm
Tork340 Nm @ 1,750~2,500 rpm
Sürüş sistemi2WD
Maksimum hız (km/h)185
0 - 100 km/h hızlanma (saniye)11,5
Şehir içi yakıt tüketimi5,4
Şehir içi yakıt tüketimi4,7
Ortalama yakıt tüketimi4,9
CO2 emisyonu (g/km)129

 

Türkiye'de Beklenti 1.6 dizel Hyundai Tucson

Hyundai Tucson'da sunulmaya başlanacak bu güçlü 1.7 dizel Avrupa pazarı için oldukça önemli bir gelişme olsa da ülkemiz pazarında 1.6 litrenin üzerinde kalan hacmi nedeniyle yükselen fiyatı ile beklentileri karşılamaktan uzak olacak. Bu nedenle 141 hp'lik 1.7 dizelin yeni Tucson'la birlikte ülkemizde sunuşması beklenmiyor. Kia'nın Optima modelinde sunduğu bu motoru Tucson'a da adapte etmesine karşın ülkemizdeki beklenti, i30'da görev alan 136 hp'lik 1.6 litrelik dizelin otomatik şanzıman olan 7DCT ile birlikte araçta yer bulması yönünde. Hyundai ve Kia'dan sızan haberler 1.6 litrelik dizel motorun bu yıl sonuna kadar yeni Tucson ve yeni Sportage'de sunulacağı yönünde. 

Son Güncelleme : 06 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir22401 Tucson modelinde 136 hp.7 dct şanzuman kullanılması ile birlikte ağırlığının da 1250 kğ.civarında olması harika olur..Yukarıda bahsedildiği üzere güzel de satış yapar..Hyundai yetkilileri piyasa beklentilerini mutlaka araştırmışlardır.

    17 12 2017 10:03 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo