VW Tiguan GTE Active Concept İç Mekan Özellikleri

Ototeknikveri     07 Mart 2016 06:51

Volkswagen'in gelecek SUV modellerinden izler taşıyan Tiguan GTE Active Concept’in iç mekanı da dikkat çekiyor.

VW Tiguan GTE Active Concept İç Mekan Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kişiselleştirilmiş iç mekan. Tasarım ekibi, Tiguan GTE Active Concept’in her şarta uyumlu dış görünüşüyle bütünlük oluşturması için konsept aracın iç mekanını da özelleştirdi. Örneğin fırçalanmış koyu alüminyum dokuya sahip dekorasyon amaçlı şeritler (bıçak ağzı tasarımı), ön ve arkadaki gövde altı koruyucularla ve tavandaki eklentilerle bir uyum oluşturuyor. Dekoratif şeritler gösterge paneli ve kapı içi panellerinin etrafını sarıyor. Ek olarak koyu krom (Kara Gece tasarımı) detaylar da dış tasarıma atıfta bulunuyor. Direksiyon simidinde de bu vurgulardan mevcut. Bu arada hava kanallarını çerçeveleyen Ejderha Kırmızısı rengindeki hoş şeritler de aracın dışındaki rengi yineliyor. Diğer bir yeni tasarım öğesi ise Rodyum Grisi ve Koyu Grafit rengindeki iki tonlu Nappa deri döşemeler: Koltuk yüzeyleri, kol dayama ve kapı panellerinin hepsi Rodyum Grisi renginde kaplanmış.

 

Renk & Dekoratif Aksamdan sorumlu tasarım ekibi koltukların arka kısmında ve kenar kısımlarında Koyu Grafit rengini kullanmış. Kapı panellerinin ve koltukların deri yüzeylerinde Rodyum Grisi kullanılarak baklava şeklinde ve ebatsal olarak geçişlere sahip (küçükten büyüğe) üç boyutlu bir desen ortaya konulmuş. Büyük baklava desenleri daha derin kabartmalı olup küçük baklava dilimli desenlerin kabartmasını algılamak oldukça güç. Aynı desen, kapılardakı bas hoparlörleri çevreleyen işlenmiş alüminyum bölgeye de aktarılmış. Ayrıca açık deri kenarlar da; Koltuklar, kafalıklar, kol dayama ve direksiyon üzerindeki usta işçiliği yansıtmakta. Farklı deri yüzeylerinin arasında kırmızıya boyalı dar bir şerit bulunuyor. Yeni bir işleme tekniğiyle ve ilk defa kullanılan bu açık deri sınırlar, dikişsiz deri kaplamalı direksiyon simidi üretiminde kullanılmış.

Öncü niteliğindeki görüntü ve kontrol öğeleri. Genel olarak iç mekan aracın sportif SUV karakterini vurguluyor özellikle bu resmi tamamlayıcı özellikte. Tiguan Active Concept’teki görsel olarak baskın olan yerleşik donanımlar şunlar, Aktif Bilgi Ekranı (sürücünün önünde) ve yeni geliştirilmiş, yeni nesil bilgi-eğlence sistemi. Büyük dokunmatik ekranın direkt olarak altında klimanın da kontrol edilebildiği, hareketle kontrol edilebilen orta konsol bulunuyor. Bu bölgedeki tüm kontroller dokunmatik olarak sağlanıyor. Yenilikçi tasarımıyla görüntü ve kontrol öğelerine sahip sürücü odaklı gösterge paneli şekilde tasarlanmış, buna koltuk ısıtma fonksiyonu da dahil. Vites kolunun yüksek konumumu ve onun etrafındaki bir dizi kontrol düğmesi orta konsola hakim vaziyette. Sürücü tarafındaki kısımsa daha uzun çünkü 4MOTION Active Control’ün çok fonksiyonlu düğmesi burada yer alıyor.

 

Yeni nesil bilgi-eğlence sistemi. Şu an gösterimde olan ve nihai üretim aşamasına gelen modüler bilgi-eğlence platformunun (MIB) en üst seviyeli sistemi özel bir ilgiyi hakediyor. 9.2 inçlik büyük yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran (1280x640 piksel) ve hareket kontrolü bu sistemin üstün özelliklerinden. Tüm fonksiyonlar ve görüntüler cam gibi berrak ve gelişmiş bir ekrana gömülmüş: sol tarafta sürücüye bakan beş adet sensör buton (Menü, Anasayfa, Aç/Kapa, Ses “+” / “-“) bulunuyor. 209 mm genişliğinde ve 104,6 mm uzunluğundaki anasayfa ekranı, büyük bir ana pencere ve her biri 42 mm boyunda ve 60 mm genişliğindeki iki adet kişiselleştirilebilir alandan (ana ekranın sağ tarafına konumlandırılmış) oluşuyor. Bu alanlar, Medya (kapak resmi dahil) veya Telefon (konuşulan kişinin görüntüsü dahil) gibi 10 değişik türdeki içerikle doldurulabilir. Ek olarak tüm ana ekranı tek bir işlem için kullanabilmek de mümkün, örneğin büyük formatta navigasyon haritasını göstermek, arazi modunda direksiyon açısı, pusula, yükseklik göstergesi gibi özel göstergeleri göstermek veya App Connect aracılığıyla Mirror Link, Android Auto (Google), CarPlay (Apple) uygulamalarını göstermek mümkün.

 

Son Güncelleme : 07 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo