2016 Honda Civic Sedan 12 Mart’ta Asya'da Satışa çıkıyor

Ototeknikveri     07 Mart 2016 03:41

2016 Honda Civic 12 Mart’tan itibaren Tayland’daki bayilerde olacak. Tarih, Honda Tayland’ın paylaştığı bir ipucu videosu ile ortaya çıktı.

2016 Honda Civic Sedan 12 Mart’ta Asya'da Satışa çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda yeni kasa Civic Sedan modelini Amerikan pazarının ardından, Tayland'da da satışa sunmaya hazırlanıyor. Bu sayede asya pazarına giriş yapacak olan model ile ilgili yayaınlanan ipucu videosu, yeni Civic Sedan satışlarının 12 Mart tarihinde başlayacağına işaret ediyor. Şubat ayında, Taylandlı gazeteciler yeni Civic’i deneme şansı elde etmişti. Etkinlikte Tayland piyasası için Civic serisinin 1.8 litre R18A SOHC i-VTEC ya da 1.5 litre turboşarjlı motorla (en üst donanım seviyesi RS’de) çıkabileceği belirtilmişti. Turboşarjlı olmayan motor 141 hp güç çıkışı ve 174 Nm tork ile devam ediyor. Bu motorla birlikte şu anki modelde bulunan beş kademe tork konvertörlü otomatik vitesin yerine CVT vites geliyor. Turbo motor (L15B7) ise 5500 rpm’de 173 hp güç çıkışı ve 1700 – 5500 rpm arası 220 Nm tork sağlıyor. Bu motor da yine CVT vitesle çalışıyor.

 

15 saniyelik ipucu videosunda Tayland piyasasında çıkacak Civic’de hangi donanımlara yer verileceğine ilişkin biraz fikir edinilebiliyor. Yeni modelin dış cephesinde bi-xenon farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları yer alıyor. Diğer piyasalarda tam LED farlar da sunulacak.

Videoda ayrıca motoru uzaktan başlatma (Engine Remote Start) özelliği de yer alıyor. Bu özellik Tayland piyasasında ilk olarak güncellenmiş Accord modeliyle çıkmıştı. Sistem Civic’in anahtarlığı üzerinden başlatılabiliyor. Otomobilin içine girildiğinde geniş bir renkli TFT ekran ve onu çevreleyen geleneksel kontrol paneli görülüyor. TFT ekran yalnızca takometre görevi yapmakla kalmıyor, medya içeriği oynatmak gibi diğer fonksiyonları da yerine getiriyor.

 

Otomobilin özelliklerinin tamamını, donanım listesini ve diğer detayları öğrenmek için resmi tanıtım tarihine kadar beklemek gerekecek. Tayland’ın hemen ardından yeni modelin Malezya’da da çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 08 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo