2017 Audi A5 Sportback Kameralara Yakalandı

Ototeknikveri     10 Mart 2016 08:34

2017 yılında piyasaya çıkması beklenen Audi A5 Sportback test esnasında görüntülendi. 2017’de BMW 4 Serisi Gran Coupe ile rekabet edecek A5 Coupe de seriye katılacak.

2017 Audi A5 Sportback Kameralara Yakalandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, A4 sedan modelinin ardından aynı segmentte, beş kapılı sportif coupe olarak mücadele verecek yeni Audi A5 Sportback modelini hazırlıyor. 2017 yılında yollara çıkması beklenen yeni Audi A5 Sportback yapılan testler esnasında görüntülendi. Fotoğraflarda otomobilin öncekinden daha şık bir ön kısma sahip olduğunu, farlar ve ön panjurun stilinin yeni A4 ile uyumlu olduğunu görüyoruz. İnce LED arka lambalar da ağır kamuflaja rağmen fotoğraflarda görülebiliyor. Kamuflaj arka pencere dahil kaportanın hemen hemen her yerini kapatıyor. A5 Coupe’de olduğu gibi A5 Sportback’in de aks açıklığı öncekiden daha uzun olacak, bu da daha fazla iç kabin alanı ve pratik kullanım sağlayacak. Audi’nin “sanal kokpit” kontrol panelinin de yeni A5 ve A5 Sportback’de yer alması bekleniyor. İç kabin modelin bileşenlerinin pek çoğunu da paylaştığı A4 ile benzerlik gösteriyor.

 

Yeni A4’teki ağırlık azaltım önlemleri A5 Sportback için de kullanılacak. 100 kg ağırlık azaltımı ve A4’ün beş kollu süspansiyon sistemine geçiş A5 Sportback’i öncekinden çok daha kıvrak hale getirecek.

Modelin motor seçenekleri de A4 ile aynı olacak. Seçenekler arasında dört silindirli benzinli motorlar ve 2.0 litre dizel motorlar, ayrıca üst donanım seviyesi A4’lerde kullanılan V6 motorlar bulunuyor. 1.4 TFSI benzinli motor ve elektrikli motorun birarada bulunduğu bir hibrit sistemin de versiyonlar arasında yer alması gündemde. Benzer bir hibrit sistem A3 Sportback e-tron modelinde karşımıza çıkmıştı.

 

A5 Sportback modelinin 2017 yılında A5 Coupe’nin hemen ardından piyasaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo