Mercedes E 43 4MATIC; En Güçlü Yeni E Serisi

Ototeknikveri     12 Mart 2016 11:48

Mercedes, yeni E Serisi'nin en güçlü seçeneği olacak AMG E 43 4MATIC seçeneğinin teknik özelliklerini ve detaylarını yayınladı.

Mercedes E 43 4MATIC; En Güçlü Yeni E Serisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-Benz E-Class’ın dünya galasından sonra ilk yüksek performanslı model seçeneği Mercedes-AMG’den geliyor. Eylül 2016’da tanıtılacak olan 3.0 litre V6 çift turbolu motora sahip E 43 4MATIC modeli, ayrıcalıklı sedanın en güçlü halini temsil edecek. İki yeni turboşarj ve buna uyumlu yazılım uygulamalarıyla birlikte 6 silindirli süperşarjlı motor 295 kW (401 beygir) güç veriyor. Standart AMG Performans 4 MATIC dört çeker E 43’teki yüzde 31:69 arka ağırlıklı tork dağılımı sayesinde her zamanki gibi en iyi çekiş gücünü yüksek çeviklikle birleştiriyor. Daha kısa vites geçiş zamanına sahip 9G-TRONIC otomatik vites, yeniden ayarlanmış AIR BODY CONTROL altyapılı havalı spor süspansiyonlar ve daha keskin direksiyon oranıyla AMG Driving Performance araca imzasını atıyor.

 

Mercedes-AMG Ltd. CEO’su Tobias Moers “Yeni E43 4MATIC etkileyici sürüş dinamiklerini yüksek teknoloji verimlilikle birleştiriyor. Çift turboşarj, motorsporlarından ve karakteristik AMG tasarımından aldığı özelliklerle müşterilerimize yeni E-Class AMG’nin son teknolojiyle birleştirilmiş katkısız yüksek performansını direkt olarak sunarak yoğun duygular yaşatıyor.” Diyor.

Mercedes-AMG, E43 4MATIC’teki 6 silindirli motoru güncelleyerek, iki tane büyük turboşarj ve gelişmiş yazılım uygulamalarının da yardımıyla gücünü 25 kW(34 beygir) arttırarak 295 kw (401 beygir)’a çıkardı. 520 Newton metre maksimum tork, 2500 devir gibi düşük motor hızlarından itibaren üretiliyor. AMG paketi bir çok spor arabaya eş değer bir performans garantisi veriyor: yeni E 43 4MATIC durgun halden 100 km/saat hıza 4.6 saniyede ulaşıyor, maksimum hız ise elektronik olarak 250 km/saate sınırlandırılmış.

 

İlk Bakışta Mercedes-AMG E 43 4MATIC Teknik Veriler:

MotorV6 iki-turbo
Hacim2996 cc
Güç295 kW (401 beygir) @ 6100 d/d
Maks. tork520 Nm @ 2500-5000 d/d
Karma yakıt tüketimi8.3 l/100 km
Karma CO2 salınımı189 g/km
Verimlilik sınıfıD
Boş ağırlık (DIN/EC normuna göre)1765 kg*/1840 kg**
0-100 km/saat ivmelenmesi4.6 s
Maks. hız250 km/saat***

* sürüşe hazır şartlarda (yakıt tankı 90 % dolu, sürücü ve bagaj yükü olmadan); ** sürüşe hazır şartlarda (fuel tank 90 % dolu, sürücüyle (68 kg) ve bagajla (7 kg) beraber; *** elektronik olarak sınırlandırılmış.

 

Sportif ve özgün: dış tasarım

E 43 4MATIC’ın görünüşü onu AMG ailesinin bir üyesi olarak anında tanınabilir kılıyor. Güçlü ve kendinden emin görünümünü vurgulamak bir yana ön tampon eklerindeki üç adet geniş açıklık soğutuculara en iyi şekilde hava akışı sağlıyor. Dış taraftaki soğutma açıklıklarında bulunan adet çapraz kanat aracın görselliğini iyileştiriyor. Krom ayrıntılara sahip baklava desenli ızgara, parlak siyah renkteki panjur ve AMG yazısı, AMG 43 modelinin karakteristik özelliklerinden.

Profil görünümüne 19 inç parlak 5-kollu hafif-alaşımlı parlak siyaha boyanmış AMG jantlar hakim. Arka tarafa sportif bir estetik katan iki adet krom kaplamalı dört kanallı eksoz uçları da öne çıkan karakteristik özellikler arasında. Arka tampon ekindeki difüzör gümüş krom renginde geliyor, bagaj kapağındaki standart spoyler dudağı ise gövde rengine boyalı.

 

Modele özgü ayrıntnılarla sportif görünüş: iç tasarım

İç mekan çok sayıda özgün ayrıntıyla yeni E 43 4MATIC’in dinamik kalitesini güçlendiriyor. Geliştirilmiş yanal destekler sayesinde sürücü ve öndeki yolcu, süratli sürüşlerde bile spor koltuklarda kendilerine güvenli bir yer bulacak. El yapımı ARTICO deri/siyah DINAMICA mikro fiber (opsiyonel olarak: nappa deri) döşemeler kırmızı dikişleri ve özgünlüğü ön plana çıkartıyor. Koltuk tasarımıyla uyumlu olması için kapı panelleri ve gösterge paneli el yapımı ARTICO deri ve kırmızı dikişlerle kaplandı. Özel pedallar, siyah tavan astarı ve kırmızı emniyet kemerleri sportifliği vurgulayan diğer öğeler.

Siyah nappa deriyle kaplı, zıtlık oluşturan kırmızı dikişlere sahip ve alt tarafı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu spor direksiyon baskın sürüş tarzına en iyi şekilde uyuyor. AMG gösterge paneli sürüşle ilgili tüm bilgileri dinamik sürüş tarzı için ayarlanan yerleşimde en iyi şekilde veriyor. Tüp tarzında yuvarlak kadranlar, 11.4 cm (4.5 inç) çok fonksiyonlu renkli ekran, RACETIMER ve 280 km/sa ölçekli damalı bayrak tasarımı spor araba ruhunu çağrıştırıyor.

 

Güçte yüksek, tüketimde düşük: AMG 3 litre V6 çift-turbo motor

Çift turbolu V6 motor düşük yakıt sarfiyatı ve salınımıyla kombine edilmiş yüksek güç çıkışıyla övünüyor. 295 kW’lık (401 beygir) yüksek güç çıkışı diğer şeylerin yanı sıra, daha büyük yeni turboşarjlar ve 1.1 barlık daha yüksek turbo basıncına dayandırılabilir. Motora yakın şekilde yerleştirilen iki turboşarj oldukça hızlı tepkilere sahip.

 

Silindir astarlarındaki NANOSLIDE kaplama Mercedes-Benz’in Formula 1 V6 hibrit turbo motorlarında ayrıca geliştirmeler geçirdi. Özellikle dayanıklı, aşınmaya dirençli olan bu kaplama sürtünmeyi de azaltarak verimliliğin artmasına katkıda bulunmakta. Aynı şey yakıt basıncı 200 bara kadar çıkan sprey güdümlü çoklu enjeksiyon için de geçerli. AMG motor, motor kapağındaki kırmızı alüminyum kabartmasından tanınabilir.

 

Kısa vites geçişleri, yüksek verimlilik: 9G-TRONIC

9G-TRONIC otomatik şanzıman yeni E 43 4MATIC’in ihtiyaçlarına özellikle uyumlu. AMG geliştiricileri özel bir yazılım uygulamasıyla 9 ileri şanzımanın vites geçiş zamanını düşürmeyi başardılar. Çoklu vites düşürme fonksiyonu daha doğal gelişen hız patlamalarını mümkün kılarken Sport ve Sport Plus şanzıman modlarındaki çift kavrama ayırma fonksiyonu daha hisli bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca, önceden tanımlanan ateşleme müdahalesi Eco ve Comfort modlarından daha hızlı vites değişimine olanak tanıyor.

Orta konsoldaki ayrı bir butonu kullanarak manuel mod seçilebilmekte. Vites geçişleri seçilen şanzıman moduna göre değişiyor ve sürücü artık direksiyondaki kulakçıklardan vites değiştirebiliyor. Dahası, motor devri limitlerine ulaştığında şanzıman seçilen viteste kalıyor ve otomatik olarak vites yükseltmiyor.

 

Daha fazla çeviklik: AIR BODY CONTROL temelli spor süspansiyon
Fazladan çeviklik sağlamak, daha nötr viraj alma davranışı ve süratli kullanımlarda daha yüksek çekiş gücü için Affalterbach’taki geliştiriciler AIR BODY CONTROL temelli çok odalı özel bir havalı spor süspansiyon tasarladılar. Modele özgü konfigürasyonlardaki adaptif sönümleme sistemi üç adet mod seçimi sunuyor – “Comfort”, “Sport”, “Sport Plus”. Böylece uzun yolculuklar için yüksek konfor seviyesi ve sportif sürüş dinamikleri arasında daha geniş çalışma alanı sunuyor. Dört eklemli ön aks özel direksiyon eklemleriyle ve yük taşıyıcı birleşme noktalarıyla bağlandı. Tüm bileşenler rijitlik bakımından en iyi hale getirildi. Ön aks ve multi-link (bağımsız) arka akstaki daha fazla negatif kamber yanal dinamikleri geliştirdi. Her iki aksın elastokinematikleri genel olarak daha rijit olması için tasarlandı. Tüm bu önlemler çevikliği arttırarak dinamikleri üst seviyeye taşıdı.

 

Ağırlıklı olarak arkadan tahrikli ve çevik: AMG Performance 4MATIC

Standart AMG Performance 4MATIC dört çeker sistemi arka ağırlıklı, 31:69 ön/arka aks tork dağılımına sahip. Bu konfigürasyon arttırılmış sürüş dinamikleri ve daha yüksek yanal ivmenin yanısıra ivmelenirken iyileştirilmiş çekiş gücü sağlıyor. Sürekli dört çekerin 9G-TRONIC otomatik şanzımanla birleştirilmesiyle geliştiriciler konseptte bir değişikliğe karar verdiler. Dört çeker sistemin tek kademeli aktarma kutusu ayrı bir sistem olarak 9G-TRONIC şanzımana flanşla bağlandı. Eski nesil araçlarda aktarma kutusu 7G-TRONIC PLUS’la bütünleşik haldeydi. Bu yeni çözüm, modellere göre tork dağılımında değişiklik yapmayı kolaylaştırarak her model serisine has karakteristiklerin sağlanmasına imkan verdi.

 

Ayrıca yeni sistem, arttırılmış verimlilik, azaltılmış sürtünme ve daha düşük ağırlığıyla öncekine göre daha etkili. Kompakt boyutlar ise sistemin yolcu veya yük kısmında herhangi bir hacim kısıtlamasına sebep olmayacağı anlamına geliyor.

Parmak ucundaki özellikler: AMG DYNAMIC SELECT

"Eco", "Comfort", "Sport", "Sport Plus" ve "Individual" olmak üzere 5 adet DYNAMIC SELECT şanzıman moduyla sürücü E 43 4MATIC Coupe’nin özelliklerini tek bir dokunuşla kişisel olarak en uygun şekilde değiştirebilir.Seçim yelpazesi verimli ve konforlu sürüşten aşırı sportif sürüşe kadar uzanmakta. Bu sürüş modları motorun tepkisi, şanzıman, süspansiyon ve direksiyon gibi önemli parametreleri değiştirmekte. DYNAMIC SELECT şanzıman modlarından bağımsız olarak sürücü “M” butonuna basarak vites geçişlerinin direksiyondaki kulakçıklar ile kontrol edildiği manuel moda doğrudan geçme imkanına sahip. Gerektiğinde süspansiyon ayarlarında da seçim yapılabilmekte.

 

DYNAMIC SELECT “Sport” ve “Sport Plus” şanzıman modları yeni E 43 4MATIC’in sürrüş dinamiklerini net olarak vurgulayacak şekilde yapılandırıldı. Çevik gaz pedalı karakteristiği, süresi kısaltılmış duyarlı vites geçişleri, çift kavrama ayırma ve belirli silindirlerin devre dışı bırakılması da bu yapılandırmada pay sahibi. Arttırılan rolanti devri aracın daha hızlı hareket etmesini ve durgun haldeyken daha hızlı ivmelenmesini sağlıyor.

 

“Eco” modunda verimliliği arttırmak amacıyla ECO start/stop fonksiyonu ve süzülme fonksiyonu yakıt tüketimini azaltıyor: Sürücü 60 ve 160 km/sa hızları arasında ayağını gaz pedalından çektiğinde kavrama ayrılıyor ve motorun aktarma organlarıyla olan bağlantısı kesiliyor. Elektronik aksam motor hızını rolanti seviyesine getiriyor, sürüş direnci ise motorun aşırı çalışma modundaki sıkıştırma ve sürtünme kuvvetleri tarafından düşürülüyor.

 

Direkt ve net geri bildirim: hıza duyarlı spor direksiyon

E 43 4MATIC’teki hıza duyarlı spor direksiyon değişken orana sahip. Direksiyon sistemi kusursuzluğu ve güvenilir geri bildirimiyle öne çıkmakta. “Comfort” veya “Sport” modları seçildiğinde direksiyonun elektrikli yardımı kullanılabilir hale geliyor. Benzer özellikler seçilen DYNAMIC SELECT şanzıman moduna göre otomatik olarak aktif hale getiriliyor veya bireysel modda kişiselleştirilebiliyor. Manuel tork “Sport” modda artarak sürüş esnasında daha fazla geri bildirim sağlıyor.

 

İçten havalandırmalı alaşımlı fren disklerine sahip büyük frenleme sistemi sedan aracın güvenilir ve hızlı bir şekilde yavaşlamasını sağlıyor. Ön aksta 360 x 36 mm boyutlarında 4 pistonlu sabit kaliperli üzerinde AMG harfleri bulunan delikli diskler ve arkada 360 x 26 mm 1 pistonlu sabit kaliperli diskler bulunuyor.

 

Sportifliği vurgulayan opsiyonel özellikler

Opsiyonel özellikler de E 43 4MATIC’in sportif karakterini vurguluyor. Bu özellikler arttırılmış yanal desteğe sahip nappa deriyle kaplı AMG koltuklardan 20 inç bikromatik jantlara kadar uzanıyor. Yeni Mercedes-AMG E 43 4MATIC dünya galasını Mart 2016’da New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapacak. Satış tarihi 20 Haziran olacak ve pazara Eylül 2016’da girecek.

Son Güncelleme : 12 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo