Skoda Superb’e Plug-in Hibrit Seçeneği

Ototeknikveri     16 Mart 2016 06:44

Skoda Superb firmanın ürün yelpazesindeki ilk plug-in hibrit versiyona sahip olacak. Firma ay başında yapılan Cenevre Motor Show’da yarı elektrikli VisionS konseptini tanıtmıştı.

Skoda Superb’e Plug-in Hibrit Seçeneği
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda patronu Bernhard Maier konuyla ilgili şunları söyledi: “Hibritler gelecek yıllarda daha da önem kazanacak ve tüm ürünlerimiz için bu sistemi tartışıyoruz. Çok sayıda müşterinin normal motorlara bağlı kalmaya devam edeceğini ancak plug-in hibrit çözümlere de ilginin artacağını düşünüyoruz. 2019’da Superb ile başlayarak daha fazla hibrit model çıkartacağız”. Skoda’nın yeni Kodiaq büyük SUV modeli de hibrit versiyon için öne çıkan adaylardan. Volkswagen Grubu’nun 2015’te yaşadığı dieselgate skandalı grubu elektrikli teknolojilere yöneltti, bu da Skoda’dan daha fazla benzinli – elektrikli yeni model göreceğimiz anlamına geliyor.

 

Yeni Superb MQB platformu üzerine inşa edilecek, bu platform elektrikli çalışmaya uygun ve halihazırda Passat GTE’de de bulunuyor. Superb, Passat GTE ile aynı 1.4 litre benzinli ve elektrikli motorlu sistemi kullanabilir. Bu sistemin 215 hp çıkış gücü var, yakıt ekonomisi ise 100 km’de 1.9 litre.

 

Skoda’nın yıllık basın toplantısında konuşan firma yöneticileri yeni bir tam elektrikli modelin de yolda olduğunu belirttiler. Öte yandan şu an için Skoda Superb’de hibrit sistemle yetiniyor. Maier açıklamasında “Superb Hybrid için piyasa çok güçlü ve bu başlamak için en iyi yol” ifadelerini kullandı.

 

Hibrit sistemin dezavantajlarından birisi elektrikli motorlar için gerekli büyük batarya paketleri, bu da Skoda’nın pratiklik ilkesi ile çelişiyor. Maier bu konuda “Mühendislerimiz Skoda hibrit teknolojisi için en iyi çözümü bulmaya uğraşıyor. Sonuç ne olursa olsun, hangi motor kullanılırsa kullanılsın Skoda’nın temel değerlerine bağlı kalacağız” diyor.

 

Skoda’nın ilk plug-in hibrit modeli 2019’da piyasaya çıkacak. Model firmanın “Strateji 2025” büyüme planının bir parçası olacak.

Son Güncelleme : 17 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo