Mercedes AMG CLA 45 4MATIC Detayları ve Özellikleri

Ototeknikveri     20 Mart 2016 01:07

En yeni AMG tasarım dili ve geliştirilmiş aerodinamikler: Yeni Mercedes CLA 45 4MATIC

Mercedes AMG CLA 45 4MATIC Detayları ve Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-AMG’nin CLA 45 4MATIC ve CLA 45 4MATIC Shooting Brake modellerinin mottosu “Avangart, Sürüş Performansıyla buluşuyor”. Bu iki araba büyüleyici sportif sürüş deneyimi, abartılı tasarım ve maksimum özgünlüğün eşsiz bir kombinasyonunu sunarken aynı zamanda facelift değişikliklerinden de nasibini alıyor. Yüksek performanslı LED farlar gibi önceden opsiyon olarak gelen öğeler artık standart olarak geliyor. Radyatör ızgarasındaki çift panjur gümüş krom ile kaplı. Aerodinamikler geliştirildi ve Cd değeri düşürüldü, tüm bunlar sürüş dinamikleri ve stabiliteye fayda sağladı. Coupe için örnek vermek gerekirse bagaj kapağının üzerindeki AMG spoyler dudağının tasarımı yeni. Facelift’e dahil olan dış taraftaki diğer özellikler arasında yeni kanat tasarımlı, mat titanyum gri ve parlak siyah fiskeli splitter eklemeli AMG ön apron var. Ön apron ayrıca soğutucu hava akışının iyileşmesine de yardımcı olmakta. Arka taraftaki yeniliklerden biri, dört adet dikey kanada sahip difüzör eki tasarımı. AMG Aerodinamik paketi artık opsiyonel ekstra olarak sunuluyor. Bu pakete daha büyük bir ön splitter, ek fiskeler, arkada siyah bir AMG spoyler dudağı ve arkada her iki taraftaki hava çıkışlarının üzerindeki spoyler dudağı dahil.

 

İki etkileyici hafif alaşım jant seriye katıldı: Standart AMG jantın özellikleri 8.0 J x 18 ET 48 kodlu, 45.7 cm (18-inç) 10 kollu, titanyum gri veya siyah renkte, parlak bir kaplamaya sahip, 235/40 R 18 lastik. Opsiyon olarak ise 48.3 cm (19-inç) AMG çapraz-kollu hafif-alaşımlı, 235/35 R 19 lastikler üzerinde 8 J x 19 ET 48 kodlu jantlar seçilebiliyor. Burada da mat siyah veya titanyum griye boyanmış olmak üzere iki renk çeşidi mevcut, her durumda da parlak jant çemberiyle beraber gelmekte.

Benzer şekilde iç mekan da güncellendi. Gösterge paneli standart olarak, bel çizgisindeki trimlerde de kullanılan ARTICO el yapımı deri döşemeyle geliyor. Her ikisi de kontrast oluşturan kırmızı dikişlerle özel bir dokunuşa sahip. Trim unsuru ise daha da dikkat çekici: esasında AMG logosunu taşıyan yüzey parlatılmış olmasına sağmen mat baskılı kaplama da mevcut. Siyah/kırmızı (standart) veya siyah/gümüş (Exclusive paketle birlikte) temaları seçilebiliyor. Yeni olan bir diğer şey ise DINAMICA trim parçası ve bir DINAMICA Performans direksiyonuyla gelen opsiyonel AMG DINAMICA kokpit paketi. Hem kontak anahtarı hem de E-Select vites kolu AMG amblemi taşımakta.

 

Durgun halden 100 km/sa hıza 4.2/4.3 saniyede (rakamlar Coupe/Shooting Brake için) ivmelenen ve 280 kW (381 beygir) maksimum güç, 475 Nm maksimum torka sahip Mercedes-AMG CLA 45 4 MATIC Coupe ve Shooting Brake modelleri segmentlerindeki en güçlü araçlar arasındalar. Aynı zamanda 100 kilometrede yalnızca 6.9 litrelik yakıt tüketimiyle (NEDC karma) Mercedes-AMG’nin çığır açan verimlilik standardındaki başarısının altını çiziyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Mercedes-AMG tarafından üstlenilen geniş çaplı değişiklikler her iki CLA modeline de direksiyon başında eğlence ve duygusal bir çekim katmıştı. Daha güçlü motorun yanısıra, yeni özellikler arasında standart olarak sunulan AMG DYNAMIC SELECT şanzıman modları, AMG SPEEDSHIFT DCT 7-ileri spor şanzımanın daha kısa dişli oranları var. Dynamic Plus paketiyle birlikte mekanik diferansiyel kilidi alınabiliyor. (opsiyonel ekstra).

Son Güncelleme : 21 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo