Mercedes'in Yeni Dizel Motor Mimarisi

Ototeknikveri     22 Mart 2016 11:28

Mercedes'in ilk olarak yeni E Serisi'nde yer vereceği yeni 2.0 litrelik dizel motoru yeni mimarisi ile esnek üretim imkanı sağlıyor

Mercedes'in Yeni Dizel Motor Mimarisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günümüzde modüler tasarımların motorlarını üretmek eskiye kıyasla daha önemli. Çünkü, güç çıkışına, araca, emisyonlara ve ülkeye özgü çeşitler doğrudan motor ve bileşen çeşitliliklerini etkileyen öğeler. Ayrıca egzoz gazı arıtma ekipmanları da araca eklenen başlıca parçalardan. Bu da çok sayıda egzoz sistemi ve uygulamalarının geliştirilmesi ve yüksek maliyet demek. Sonuç olarak yeni nesil motorların arkasındaki fikirlerden bir tanesi de parça çeşitliliğini büyük oranda azaltmak ve aynı zamanda üretimde esnekliği sağlamaktı. Bunların seri üretime uygulanmasıysa tamamen dijital proses zinciriyle desteklenmekte.

 

Mercedes-Benz motor mimarisinin en önemli koşullarından bir tanesi, motorun kompakt tasarımıdır. Çünkü silindir çapı, yüksekliği ve silindirler arası mesafe gibi temel ölçüler motorun genel uzunluk ve yüksekliğini etkileyen esas unsurlardır. Örneğin önceki OM 651 motoruna kıyasla, OM 654’teki silindirler arası mesafe 94 mm den 90 mm’ye düşürülmüştü. 

 

Bu motor mimarisinin sonucunda:
•    Tüm farklı modellerde aynı motor yerleşimleri,
•    Her araçta, aynı yerde bulunan aktarma flanşı,
•    Egzoz sisteminin motorun yanında, sabit konumu,
•    Egzoz sistemi çeşitleri ve araca özel bileşenlerin sayılarında belirli bir azalma,
•    Araçlarda sabit ortam arayüzleri (vakum, su, yakıt, hava),
•    Motor ailesinin ortak yönlerinin arttırılması,

gibi faydalar elde edildi.

 

Dijital süreç zinciri: Dolaysız ve daha hızlı üretim.

Mercedes-Benz’deki dijitalleşme tüm hızıyla devam ediyor: motor bölümündeki tamamen dijital proses zinciri, motorun tasarımından parçaların işlenmesine ve montajına kadar uzanmakta. İlk olarak tasarımcılar teknik çizim verileriyle dijital ortamda motorun 3B modelini oluşturur, döküm için gerçek bir 3B modelin üretilmesinden önce döküm işlemi geniş çaplı olarak simüle edilir ve doğrulanır. Buna maça hazırlama simolasyonu da dahil. Maçalar, dökümde boşlukların oluşturulmasında gereklidir. Maça hazırlama işlemi kum karışımının ve bağlayıcının kalıba boşaltılması işlemlerinden oluşur. Simülasyon, prosesi görselleştirir ve zaman içindeki görsel şeklini gösterir. Bunu da kum ve hava arasındaki akış farklılığı gibi faktörleri göz önüne alarak yapar. Simülasyon aşamasından sonra hızlı prototiplemeyle 3B kum yazıcısı kullanılarak ilk kalıplar bir gecede üretilir.

Üretim basamaklarının planlanması ve uygulanması da dijital teknikleri kullanıyor. Örneğin talaşlı işleme aşaması da 3 boyutlu modellemeye dayanmakta. Simülasyon, sıralamayı, çevrim zamanlarını, işleme ve takım değişim sırasını en iyi hale getirirken aynı zamanda her bir işleme adımını da içinde barındırıyor. Montaj tiplerindeki farklılığa göre toleranslar da veriliyor. Sonunda sıra NC tezgahların kontrolü için program yazmaya geliyor. Ek olarak, işleme prosesi kendi başına sıralama ve takım (takımların erişilebilirliği, kapama fikstüründeki çarpma, kesişen kontürler) simülasyonlarıyla doğrulanıyor. Bunu da görselleştirmeyle işleme hücrelerinin sanal olarak çalıştırılması ve NC programının işleme ekipmanına transferi izliyor.

 

Seri üretim bir kez başladığı zaman, proses verilerinin analizi sürekli proses optimizasyonunu sağlıyor. Her bir parçanın montajı da benzer şekilde dijital simülasyonlarla detaylı şekilde planlanıyor. Bu bağlamda, dijital proses simülasyonua dahil olan unsurlar arasında takımların belirlenmesi, istasyonlara fikstürlerin montajı, malzeme besleme akışı organizasyonu (besleme konsepti, ergonomik düzenleme) ve tüm montaj aşamasının doğrulanması var.

 

Esnek üretim konsepti: Benzin ve dizel motorların karışımı

Esnek üretim konseptiyle modüler motor konsepti birleşerek çevikliğe ve yüksek oranda esnekliğe dayalı pazar odaklı üretim şeklinin temelini oluşturuyor.

 

Bu sistem, benzinli ve dizel motorların farklı silindir sayılarıyla üretilmesini sağlamakta. Ayrıca yeni motorların üretim hacimleri pazarın ihtiyaçlarına göre dinamik olarak adapte edilebiliyor.Tüm bunlar ise yeni, modüler üretim teknolojisi sayesinde mümkün. Makineler, iş parçalarından adaptör levhalarla ayrılıyor, bu da üretim hacmi ve çeşitliliği açısından belirgin ölçüde arttırılmış esneklik anlamına geliyor.

 

Yeni dört silindirli dizel motorun ana bileşenleri Mercedes-Benz’in Untertürkheim fabrikasında üretildi, montaj ise Kölleda fabrikasında yapılıyor.

Son Güncelleme : 22 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo