Yeni 2017 Ford Fiesta Şekilleniyor

Ototeknikveri     24 Mart 2016 06:28

Daha şık ve lüks bir Ford Fiesta firmanın gelecek iki yıl için planlarının tam kalbinde yer alıyor. Modelden gelen yeni fotoğraflar şıklığını kanıtlar nitelikte.

Yeni 2017 Ford Fiesta Şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017’nin ilk yarısında çıkacak yeni Fiesta biraz daha yüksek bir fiyat ve buna oranla daha yüksek kalite ile sunulacak. Modelde süper mini müşterileri arasında daha pahalı zevklere hitap eden özellikler olacak. Modelin hemen altında ise daha uygun fiyatlı kardeşi Ka+ konumlanacak. Fiesta şu anda yedinci nesline ulaşan Ford Global B platformunu kullanmaya devam ediyor. Casus fotoğraflarda otomobilin daha geniş bir tekerlek izine sahip olduğu görülse de, mühendislerin boyutları büyütmesi için sadece milimetreleri olacak. Yeni modelin stil özellikleri arasında Ford ailesinin ön panjurunun daha köşeli bir burun ve ince farlar ile son hali de yer alıyor.

 

Aynı şasiyi kullanmak Ford’a Ar-Ge bakımından ciddi miktarda para tasarrufu sağlayacak. Bu tasarruftan elde edilen para iç kabin ve bazı büyük otomobil özelliklerine harcanabilecek.

İçeride, yumuşak dokunuşlu materyaller şu anda bulunan sert plastik kaplamaların yerini alacak, multimedya sistemi de tepeden tırnağa güncellenecek. Şu anki ufak ekranın yerini daha büyük ve dokunmatik bir ekran alacak, SYNC 3 yazılımı, akıllı telefon entegrasyonu ve uydu navigasyon sistemi kullanılacak. Yeni güvenlik donanımı arasında şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta izleme sistemi ve trafik işaretleri tanıma özelliği de yer alacak.

 

Mekanik güncelleme ise yeni nesil Ford EcoBoost motorlara odaklanacak; bu noktada Fiesta eski dört silindirli 81 hp motorunu bırakarak turboşarjlı üç silindirli motorlara geçecek. Bu da modeli daha ucuz olan Ka+’dan ayıracak.

 

Fiesta’nın daha üst piyasaya taşınması Ford’un küçük otomobiller serisi için önemli bir dğeişiklik. Fiesta’nın güncel donanım seviyeleri terk edilecek, modelin giriş seviyesi fiyatı biraz daha yukarıdan başlayacak. Bu da Dacia Sandero ve Opel Corsa gibi modellerle rekabet edebilecek Ka+ için yer açacak.

Ka’nın sonundaki “+” ifadesi otomobilin büyük boyutlarını vurguluyor. Ka+ yeni Fiesta ile Global B platformunu paylaşacak ancak iç kabini daha sade olacak. Almanya yerine Hindistan’da üretilecek model daha ucuza satılacak. Giriş seviyesi fiyatının Fiesta'dan yaklaşık yüzde 30 daha uygun olması bekleniyor.

 

Bu arada, Ford patronları Fiesta için en üst donanım seviyesi olacak bir Vignale versiyonu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadılar. Firmanın Avrupa satış ve pazarlama şefi Roelant de Waard, Mondeo’dan daha küçük bir Vignale düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda “Buna asla yok demem. Pahalı Fiesta ve EcoSport modelleri satıyoruz. Bir noktada daha fazlasını sunabileceğimizi düşünebiliriz. Artık lüks ile boyut eş anlamlı değil” diyerek açık kapı bıraktı.  

Son Güncelleme : 24 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo