2016 Toyota Corolla Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     24 Mart 2016 11:12

Makyaj ile güncellenecek yeni Corolla daha şık ve daha güvenli olma iddiasını taşıyor. Yeni Toyota Corolla 2016 yaz aylarında yollara çıkıyor.

2016 Toyota Corolla Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yaklaşık 150 ülkede ve dünyanın farklı bölgelerinde satılan, Toyota’nın toplam satışının %20’sini oluşturan Corolla firmanın serisindeki en popüler model olmaya devam ediyor. Güncellenen 2016 Corolla modeli artık daha şık ve gelişmiş bir dış cephe stiline sahip. Ön kısım tamamen yeniden stillendirilmiş, daha prestijli ve güçlü bir görünüm sağlanmış. Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dillerinin kullanıldığı otomobilde ufak üst ızgara yeni LED far yuvaları ve LED ışık rehberleri, ayrıca geniş bir alt ızgara ile revize edilmiş ön tampon tarafından tamamlanıyor.

 

Yan tarafta kapı tutacakları yeni krom finişe sahip ve bu sayede önden arkaya doğru uzanan karakter çizgisi daha da vurgulanmış. Yeni 16 ve 17 inç alaşım tekerlek seçenekleri de mevcut.

 

Arkada yeni LED lambalar ve otomobilin genişliğini vurgulayan krom aksesuar dikkat çekiyor.

 

Yeni Corolla 9 farklı renk seçeneği ile geliyor, bunların üçü yeni: Platin Bronz, Tokyo Kırmızısı ve Toprak Bronz.

 

Tüm model serisinde standart olarak sunulan Toyota Safety Sense çok sayıda trafik durumunda kazaları önleyebiliyor ya da hafifletebiliyor. Sistem bunun için kompakt, ön cama monte edilmiş bir lazer ve kamera kullanıyor.

 

Toyota Safety Sense, Pre-Collision System (çarpma önleme), Lane Departure Alert (şeritten ayrılma uyarısı), Road Sign Assist (yol işaretleri asistanı) ve Automatic High Beam (otomatik uzun far) özellikleriyle geliyor. Trafik kazası riskini azaltan sistem sayesinde sürücüler yeni Corolla ile daha düşük sigorta masraflarından ya da daha avantajlı sigorta sınıflandırmalarından da faydalanabiliyor.

 

Yeni Corolla 2016 yazında Avrupa’da satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 24 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo