Mercedes CLA Hakkında Bilinmeyenler

Ototeknikveri     27 Mart 2016 09:54

Mercedes, makyajla güncellenen CLA ve CLA Shooting Brake modellerinin tanıtımında araçlarla ilgili az bilinen detayları da açıkladı.

Mercedes CLA Hakkında Bilinmeyenler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CLA ve CLA Shooting Brake modelleri Mercedes-Benz’in kompakt araç ailesinin dört ve beşinci üyeleri. Bu, ne kadar başarılı bir ailedir ki: 2015 yılında A Serisi, B Serisi, CLA, CLA Shooting Brake ve GLA satışları 2014’e göre %25.8 artışla şuana dek kompakt modellerdeki en yüksek satış rakamı olan 582,531 değerine ulaştı. Bu dönemde neredeyse satılan her beş kompakt arabadan birisi Almanya’daki bir müşteriye gitti. ABD’de 2013’ten beri satışta olan CLA, Mercedes-Benz tarafından oraya pazarlanan ilk kompakt arabaydı. Yeni, giriş seviyesi bir model olarak 28,643 adet satışla başarısını kanıtlayarak ABD’yi 2015 yılında CLA için en önemli pazarlardan yaptı.

 

Kompakt modellerin tanıtımı Mercedes-Benz markasının genç sürücülere karşı çekiciliğini kayda değer ölçüde arttırdı. Mevcut A Serisi modellerini kullanan Avrupalı sürücülerin ortalama yaşı önceki model serilerini kullananlara kıyasla 13 yaş daha genç.

 

Mercedes-Benz müşterilere halihazırda dört milyon adetten fazla kompakt araba teslim etti.

 

Model serileri markanın Macaristan’daki Kecskemet üretim fabrikasında üretildi. Kompakt dört kapılı Coupe aracın üretimi Ocak 2013’te başladı; CLA Shooting Brake’inki ise Ocak 2015’te. B Serisi'nin ds üretildiği Kecksemet’teki fabrikanın 2012 yılındaki açılışından beri toplamda 500,000 araç üretim hattını terketti.

 

Teknoloji söz konusu olduğunda, bu modellerin AMG seçeneklerinde yer alan 2.0-litre turbo motorun teknolojisi, 375 kW (510 hp) güç üreten 4.0.litre V8 çift-turbolu motorun teknolojisine oldukça yakın olması ile dikkat çekiyor. 4-silindirli turbo motor şimdiden ünlü “Engine of the Year Award-Yılın Motoru Ödülü’nü” iki defa aldı. AMG motor, 1.8 – 2.0 litre hacim kategorisinde hem 2014 hem de 2015 yılında ödül aldı. Bağımsız uzmanlar bu yüksek teknolojili dört-silindirli ünitenin çığır açan mühendisliği ve başarılı özelliklerinden etkilendiler.

Son Güncelleme : 27 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo