YENİ OPEL İNSİGNİA COUNTRY TOURER TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     04 Temmuz 2013 12:07

Opel, İnsignia Country Tourer ile araziye çıkıyor.

YENİ OPEL İNSİGNİA COUNTRY TOURER TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Antara modeli ile SUV segmentinde hayal kırıklığı yaşayan Opel, Mokka ile elde ettiği başarı ile yeniden cesaretlendi.  Geçtiğimiz günlerde İnsignia ailesini makyajladığını duyuran Opel, bu modelin karoser seçeneğine Country Tourer adlı bir seçenek ekleyerek, İnsignia ailesini genişletiyor. Opel İnsignia Tourer’a kardeş olacak bu yeni model, iş ve aile kullanımına uygun olan kardeşinden farklı olarak macerayı ön planda tutan kitleyi hedefliyor. Eylül ayında yapılacak, Frankfurt Otomobil Fuarında gösterime çıkacak olan Yeni Insignia Country Tourer dünya prömiyerini yapmış olacak. İnsignia Sports Tourer’a göre yerden daha yüksek yapısı ile şehrin asfalt yollarının haricinde de rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Çift egzoz boruları ile sportif bir görünüm sunan yeni Opel İnsignia Country Tourer’ın ön ve arka tamponlarında yer alan kaplamaları, tekerlekleri çevreleyen kaplamalar ve yan marşpiyellerdeki kaplamalar ile birleşerek SUV vari bir görünüm sunuyor.

Sadece görünüm ile yetinmeyen Opel Haldex ilkeleri ile çalışan, elektronik olarak kontrol edilen 4x4 sistemi ile her türlü zeminde üstün yol tutuş özellikleri sunuyor. Elektronik sınırlı kayma diferansiyel içeren sistem, ön ve arka akslar arasında gücü 0 ile 100 değerleri oranında dağıtarak mevcut yol koşullarına uyum sağlayabiliyor. Araçta sunulan FlexRide şasi sistemi de acın yol tututşuna katkı sağlarken, 4x4 Sistemin sensörleri, hızlanma, direksiyon açısı, tekerlek hızı, gaz pedalı konumu, motor devri ve tork, ve ön / arka güç dağıtım hakkında bilgileri değerlendirerek en doğru kararı veriyor.  

Yeni Insignia Country Tourer’da 2.0 litrelik dizel ve benzinli motor seçenekleri yer alıyor. 2.0 SIDI adı verilen kıvılcım ateşlemeli doğrudan enjeksiyonlu turbo benzinli 250 hp güç ve 400 Nm tork üretiyor. 195 hp güç ve 400 Nm tork üreten 2.0 CDTI BiTurbo ve 163 hp güç ve 350 Nm tork üreten 2.0 CDTI, yeni İnsignia Country Tourer’ın dizel motor gamını oluşturuyor. 2.0 SIDI ve 2.0 CDTI senekleri hem 6 ileri manuel hem de 6 ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak iken 2.0 CDTI BiTurbo sadece 6 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek. 

Yeni Opel İnsignia Country Tourer resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 04 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo