Yeni Toyota Prius Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     28 Mart 2016 10:58

Toyota, hibrit araç pazarında öne çıkan modeli Prius'un yeni neslini plug-in hibrit teknolojisi ile 2016 New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkardı.

Yeni Toyota Prius Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Prius plug-in hibrit’in dünya galası 2016 New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Elektrikli modda 135 km/s’lik hıza ulaşabilen yeni model bu hızlarda artık daha uzun süre seyredebiliyor. Ayrıca sadece elektrikli menzili iki katına çıkarak artış gösteren araç bu sayede 50 km’nin üzerinde menzil sağlıyor. Tahmini ortalama yakıt tüketimi yalnızca 1.4 l/100 km olan araç mevcut plug-in hibritler arasında yakıt bakımından en verimlisi olmasıyla öne çıkarken, CO2 emisyonları ise yalnızca 32 gr/km. Daha başarılı bir sürüş pozisyonu ile daha hassas ve duyarlı yol tutuş için TNGA (Toyota Yeni Küresel Yapı) platformu üzerinde yükselen yeni Toyota Prius plug-in hibrit, Dünya’nın ilk solar tavan şarj sistemi ve tam EV modunda gaz enjeksiyonlu ısı pompasıyla çalışan klimasıyla ileri teknolojiye sahip amiral gemisi olarak nitelendiriliyor.

 

Kaydadeğer ölçüde arttırılmış menzil, güç ve maksimum hızlı EV (elektrikli taşıt) deneyimi sunan, Toyota’nın çığır açan PHEV (Fişli Hibrit Elektrikli Taşıt) Prius Plug-in Hibrit aracının ikinci nesli, dünya galasını 2016 New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapıyor. Toyota, Avrupa’daki plug-in hibrit teknolojisine öncülük etti: Prius Plug-in Hibrit’in 2012’de başlayan küresel satışları 5 yıllık geniş çaplı bir PHEV kiralama projesini takip ediyor.

Duyarlı, içgüdüsel ve oldukça sessiz hibrit tahrik sisteminin evrimi diğer yedi Toyota modelinde zaten görülüyor, yeni Prius plug-in hibrit ise son nesil standart Prius’un güçlü yönlerinin üzerine kurulu. Yeni Prius üç ana unsura odaklanılarak geliştirildi: Toyota Yeni Küresel Yapısı – TNGA temelli platform ve tasarım - yeni bir tam hibrit sistem.

 

Yalnızca bir hibrit araç sahibi olmak isteyen değil aynı zamanda geniş çaplı elektrikli araç sürmenin faydalarını da arayan müşterilere kusursuz bir biçimde uyan yeni Prius plug-in Hibrit, yıl sonundan itibaren tüm Dünya’daki showroomlarda yerini alacak.

 

Aracın keskin profili ve sinirli karakteri ona yolu kucaklayan bir duruş ve daha alçak bir ağırlık merkezi veriyor. Yeni Prius plug-in Hibrit selefinden 165 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve yaklaşık 20 mm daha alçak. 

Yeni TNGA platformu tasarımcılara daha zengin bir görsel çekicilik, daha düşükte konumlandırılmış hatlar ve daha atletik bir profile sahip bir araç yapmaları için özgürlük tanıdı. Prius plug-in Hibrit’in yüksek dayanımlı, düşük ağırlıklı kaportasına ek olarak rüzgarı yaran gövdesi de aracın hayret veren düşük enerji tüketimi için oldukça önem arz ediyor.

 

Aracın sahip olduğu gelişmiş aerodinamikler arasında toplu arka bagaj kapağı camı ve radyatörün hava akışına ihtiyacı olmadığı zamanlarda otomatik olarak kapanarak direnci düşüren ızgara panjuru ve seri üretim sedanlar arasında en düşük seviyelerde olması beklenen CD 0.24 değerinde oldukça düşük sürüklenme katsayısı mevcut.

 

Kaportada yüksek mukavemetli çeliğin, kaputta alüminyumun yaygın kullanımıyla ve dünyadaki seri üretim araçlarda bir ilk olan CFRP (karbon fiberle güçlendirilmiş plastik) bagaj kapağı kullanımıyla ağırlık en düşük seviyede tutuldu.

Kendini Prius model serisinin eşsiz bir türevi olarak gören Prius plug-in Hibrit, modele özel, enerji tasarruflu dört ampüllü LED projektör far grubu ve LED stop lambalarıyla sahip olduğu ışıklandırma imzasıyla anında tanınabilir bir araç.

 

TNGA platformu ayrıca huzur verici iç mekana da katkıda bulunuyor; kusursuz birleşimi, daha yüksek konfor seviyesine sahip daha alçak ve daha sıkı sürüş pozisyonu, dört koltuklu oturma düzeni, tam kabin uzunluğundaki orta konsol lüks bir coupenin premium kalitedeki iç mekanını andırıyor.

 

Kabin tasarımı gelişmiş, fonksiyonel ve güçlü bir görsel etkiye sahip. Eski Prius nesillerinden miras aldığı içgüdüsel konseptte aracı yürütmeyle ilgili fonksiyonlar sürücüye yakın konumlandırılırken bilgilendirici işlevler daha uzakta bulunuyor.

 

Oyuklu ve neredeyse görünmez montaj noktalarına sahip şekilde tasarlanan baskın orta panel, yüzen bir tasarıma sahip. 8” dokunmatik ekran ses ve navigasyon fonksiyonlarını, ekranlar arası parmak kaydırma hareketiyle de olmak üzere içgüdüsel bir şekilde kullanmayı sağlıyor.

Gösterge paneli okumayı kolaylaştıran iki adet 4.2 inç renkli TFT LCD ekrana sahip. Sürücü ekranlarda gözüken içeriği direksiyondaki düğmelerden değiştiriebilir. 

 

Sessizlik her zaman Toyota’nın hibrit araçlarını ayrı kılan karakteristik özelliklerindendir. Ses yalıtıcı kaplamaya sahip ön cam ve ön kapı camlarının montajıyla yeni Prius Fişli Hibrit, son derece düşük gürültü, titreşim ve sertlik seviyeleriyle gerçek lüks hissi yayan bir kabin ortamı sunuyor.

Son Güncelleme : 28 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo