Mercedes’ten Brezilya’da Yeni Fabrika

Ototeknikveri     29 Mart 2016 05:20

Mercedes-Benz Brezilya’nın Iracemápolis kentindeki fabrikasında yerel üretime başlıyor. Yeni fabrika siyaset dünyasından ve sektörden önemli misafirlerin katılımıyla açıldı.

Mercedes’ten Brezilya’da Yeni Fabrika
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma fabrikaya 600 milyon Brezilya Reali yatırım yapacak ve başlangıçta 600kişi istihdam edilecek. Fabrkanın üretim hattından çıkacak ilk otomobiller C Serisi sedan ve yazlarından itibaren GLA kompakt SUV olacak. Mercedes üretim ağını “Mercedes-Benz 2020” büyüme stratejisi kapsamında büyütüyor. Yeni fabrikanın kurulduğu Iracemápolis bölgesi Sao Paulo büyükşehir sınırları içinde bulunuyor. Mercedes-Benz üretim ve tedarik zincirinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Markus Schäfer yeni yatırımla ilgili şu açıklamada bulundu: “Mercedes-Benz Iracemápolis fabrikasının açılması esnek ve verimli üretim ağımızın geliştirilmesinde önemli bir mihenk taşı niteliğinde. Mercedes-Benz üretim ağı 26 lokasyondan oluşuyor, bu tesislerin üretim alanları ürettikleri otomobillerin mimarisine göre tasarlanıyor. Yerel üretim ile global rekabet gücümüzü arttırıyoruz, böylece Brezilyalı müşterilerimize daha yakın olacak ve onların ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabileceğiz”.

 

Brezilya Mercedes’in en önemli lokasyonlarından

Mercedes-Benz Iracemápolis fabrikasında C Serisi üretiminin başlamasını takiben, GLA kompakt SUV de yaz aylarında üretim hattından inmeye başlayacak. İlk aşamada fabrika yılda 20 bin otomobil üretecek.

Mercedes-Benz 2015’te Brezilya’da rekor satış rakamlarına ulaştı. Schäfer “Brezilya’da otomobil piyasasının uzun vadeli perspektifine inanıyoruz. Iracemápolis fabrikası orta boyutlu fabrikalarımızın tasarımı ve teknolojisi için bir örnek teşkil edecek. Yerel talebe cevap vermek için yüksek esneklikte ve en üst kalite üretim yapıyoruz” diyor. Global üretim ağının parçası olarak, Iracemápolis dünyadaki tüm diğer Mercedes-Benz üretim lokasyonları ile bağlantıda. Bu da üretim verileri ve süreç yönetimine lokasyondan bağımsız erişim imkanı veriyor. Örneğin her bir üretim robotu merkezi olarak yönetilebiliyor ve yazılımları güncellenebiliyor.

 

Brezilya’nın üretim ağındaki özel rolü için Mercedes-Benz Brezilya Başkanı Philipp Schiemer şunları söylüyor: “Mercedes-Benz Brezilya (Mercedes-Benz do Brasil) 1956’dan beri faaliyet gösteriyor. 60 yıl sonra yeni bir fabrika daha açıyor olmak bu lokasyona güçlü bağlılığımızın bir göstergesi. Mercedes-Benz artık kamyonların ve otobüslerin yanı sıra otomobillerini de yerel olarak üretiyor”.

 

Rekor hızda inşaat

Mercedes-Benz yeni fabrikası için 600 milyon Brezilya Reali yatırım yaptı ve başlangıçta 600 kişi istihdam edilecek. Bölgedeki tedarikçilerde ve hizmet sağlayıcılarda ilave istihdam da sağlanacak. Fabrikanın konsept kararının verilmesi ve inşaatın tamamlanarak üretime başlanması arasında sadece 19 ay süre geçti. Schäfer süreç için şunları söylüyor: “Mercedes-Benz’de otomobil fabrikalarımız için planlama, kurulum ve işlemler açısından standartları ve fabrika kitlerini denedik ve test ettik. Olağanüstü kısa bir inşaat sürecinin ardından fabrika hızlıca üretim yapar hale geldi. Bu hızlı başarıda iş ortaklarımızın ve ekibimizin özverilerinin de payı var”.

Ağ içerisinde kalifikasyon

İşgücünün istihdamı ve eğitimi için Mercedes Brezilya’nın endüstriyel eğitim kurumu SENAI ile işbirliği yapıyor. Bu amaçla Iracemápolis’de yeni bir eğitim merkezi de kuruldu. Eğitimin desteklenmesi kapsamında çalışanlar diğer Mercedes fabrikalarına da gönderilerek buralardaki üretim süreçlerini öğreniyor, böylece yeni lokasyon uluslararası üretim ağına daha hızlı uyum sağlıyor. Bu anlamda yine C-Class üreten Hindistan Pune’deki fabrikayla yakın işbirliğine gidildi. Iracemápolis’den bazı çalışanlar Almanya Bremen fabrikası ve Macaristan Kecskemét fabrikalarına da gönderildi.  

Son Güncelleme : 29 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo