BMW'nin Yeni Kompakt Crossover Modeli New York’a geliyor

Ototeknikveri     29 Mart 2016 05:45

BMW satış şefi Ian Robetson tarafından yapılan açıklama, markanın yeni X2 modelinin yakında yollara çıkacağına işaret ediyor.

BMW'nin Yeni Kompakt Crossover Modeli New York’a geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir BMW X2’yi sokaklarda görme fikri bir süredir BMW sevenleri heyecanlandırıyor. Bu önce bazı söylentilerle ve internete sızan bilgilerle başladı ama şimdi işler çok daha ciddileşmeye başladı. BMW’nin satış şefi Ian Robetson tamamen yeni bir kompakt crossover modelin yakında çıkacağını müjdeledi. Robertson yeni modeli onayladı ama proje ismini tam açıklamadı. X2 ismi henüz kesin değil ve otomobilin ismi konusunda farklı seçenekler var. Öte yandan, Robertson son casus fotoğraflardaki modelin adı X2 olması beklenen model ile aynı olduğunu onaylamış oldu. Şimdilik adının X2 olacağı tahmin edilen model X1’in bir coupe versiyonu olacak. BMW’nin istatistiklerine göre sedan modellerin satışları düşüyor ancak crossover satışlarında hızlı bir artış var. Bu yıl ABD’de BMW satışlarının %40’ını sedan otomobillerin oluşturması bekleniyor. 2015’te bu oran %30’du.

 

BMW ABD patronu Ludwig Willisch’e göre bazı üreticiler satışlarının %60 – 70 kadarını crossover modellerden elde etmeyi düşünüyor. Bu da BMW için güçlü bir işaret oldu. BMW Spartanburg fabrikasına dev bir yatırım yaparak tesisin yıllık üretim kapasitesini 450 bin adete çıkarttı. Bu da crossover modellere ağırlık verileceğinin habercisi. Şu an gizemini koruyan tek şey X2’nin nasıl görüneceği. Modelin X serisinin görünümünü koruması ancak bunu kendi boyutlarına adapte etmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo