2016 Nissan Micra Yeni Tasarımıyla Kameralara Yakalandı

Ototeknikveri     29 Mart 2016 06:20

Bu yıl içinde piyasaya çıkacak Nissan Micra trafiğe açık yolda test edilirken kameralara yakalandı.

2016 Nissan Micra Yeni Tasarımıyla Kameralara Yakalandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin tasarımı öncekinden çok farklı. Ağır kamuflaja rağmen yeni kasa Nissan Micra'nın 2015 Cenevre Motor Show’da tanıtılan Sway konseptinden ve Pulsar hatchbackden etkilendiği anlaşılıyor. Daha önceki casus fotoğraflarda Micra ekstra kaplamalar ile tamamen gizlenmişti ve otomobilin stili bu kamuflaj nedeniyle anlaşılamıyordu. Son fotoğraflardaki test otomobili de oldukça sıkı kamufle edilmiş ancak daha fazla tasarım detayı görülebiliyor. Örneğin farlar ile arka lambaların şekli ve V şekilli ön panjurun detayları anlaşılabiliyor. Agresif stil eğimli tavan çizgisi ve arka spoyler ile tamamlanmış. Köşeli arka kısmın yanı sıra, özgün tasarım çizgileri otomobilin yanlarına doğru uzanıyor, arkadaki kapı tutacakları ise kapıların üst kısımlarına entegre edilmiş.

 

Yeni Micra, Ford Fiesta ile aynı zamanlarda piyasaya çıkacak. Nissan Pulsar modeliyle hatchback segmentine geri döndüğünden, yeni Micra’nın şu anki model neslinden daha büyük ilgi görmesi bekleniyor. Şu anki Renault-Nissan ortaklığında 82 bin Micra Renault’nun Fransa Flins fabrikasında üretilmesi planlandı. Fabrikada aynı zamanda Clio ve Zoe de üretiliyor.

 

Nissan planlama şefi Phillippe Klein Nissan’ın rekabetin yoğun olduğu süper mini piyasasında yarışmaya hevesli olduklarını onayladı ve “Bence yerel şartlara uyumsuz bir dünya otomobili problemlidir. Nerelerde rekabet etmek istiyorsak oralara uyum sağlayacağımızdan emin olacağız” dedi.  

Son Güncelleme : 29 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo