Opel Modelleri İçin Kablosuz Şarj Teknolojisi

Ototeknikveri     31 Mart 2016 07:29

Opel şık ADAM modelinin bazı versiyonlarında artık entegre kablosuz şarj özelliğine yer veriyor. Sistem sayesinde kablo dağınıklığı olmadan akıllı telefonlar elektromanyetik alandan şarj olabiliyor.

Opel Modelleri İçin Kablosuz Şarj Teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Entegre şarj alanının üzerine telefonu koymak şarj işleminin başlaması için yeterli oluyor. Kablosuz şarj, Opel OnStar, ödüllü IntelliLink multimedya teknolojisi, CarPlay ve Android Auto telefon projeksiyonu ile ADAM trendleri belirleyen bir model. Opel Grup satış ve satış sonrasından sorumlu başkan yardımcısı Peter Christian Küspert “Ödüllü, akıllı telefonlarla uyumlu IntelliLink multimedya teknolojimiz prömiyerini küçük bir otomobile ne kadar çok kişisellik ve teknoloji katabileceğinizin kanıtı olan ADAM ile yaptı. Şimdi de kablosuz şarj ve Opel OnStar ile bu mini otomobili daha da üst seviyeye taşıyoruz” dedi. Kablosuz şarj (endüktif şarj) iki nesne arasında enerji transfer etmek için elektromanyetik alan kullanıyor. Enerji endüktif kuplaj aracılığı ile elektrikli cihaza gönderiliyor, cihaz bu enerjiyi bataryasını şarj etmek için kullanabiliyor. Şarj cihazındaki endüksiyon bobini alternatif bir elektromanyetik alan yaratıyor ve taşınabilir cihazdaki diğer bobin elektromanyetik alandan aldığı enerjiyi bataryayı şarj edecek elektrik akımına çevirebiliyor.

Teknoloji diğer otomobillerde de giderek yaygınlaşıyor. Öte yandan, şarj istasyonunun hala otomobilin elektrikli sistemine kablo ile bağlanması gerekiyor. Bu da bazen görüş açısını azaltabiliyor ve kullanım kolaylığını olumsuz etkileyebiliyor. Buna çözüm olarak ise otomobilin içine entegre şarj istasyonları geliştirildi. ADAM’daki kablosuz şarj istasyonu “Qi” ve “Powermat” arayüz standartları ile uyumlu ve vites kolunun önündeki orta konsolda bulunuyor. Sürücüler elleri direksiyonun üzerindeyken Bluetooth kullanarak telefon şarjda olsa bile çağrıları kabul edebiliyor, telefondan müzik çalabiliyor ya da başka işlemler yapabiliyorlar.

Opel’in kişisel bağlanabilirlik ve hizmet asistanı OnStar sayesinde ADAM sürücüleri yüksek hızlı 4G/LTE Wi-Fi bağlantısına da erişebiliyorlar. Bağlantı 7 cihaza kadar paylaştırılabiliyor.

 

Kablosuz şarj, giriş seviyesi versiyon hariç ADAM ailesinin tüm üyeleri için Almanya'da 135 euro ücretle temin edilebiliyor. Renkli, pratik ve kişisel Opel ADAM JAM versiyonunun fiyatı 13 bin 850 euro’dan başlıyor.

Son Güncelleme : 31 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo