Tesla Model 3 Kaliforniya’da Tanıtıldı

Ototeknikveri     01 Nisan 2016 03:34

Yeni Tesla Model 3'ün teslimatları 2017 yılının sonlarına doğru başlayacak.

Tesla Model 3 Kaliforniya’da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Motors ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Hawthorne kentindeki tasarım stüdyosunda Tesla Model 3’ü tanıttı. Firmanın Kaliforniya Fremont’taki fabrikasında 2017 yılında üretimine başlanacak Tesla Model 3 markanın yeni giriş seviyesi modeli olarak konumlanacak ve segment içinde yakın bir rakibi olmayacak. Diğer Tesla modelleri ile uyumlu şekilde tasarlanan Model 3’e özgünlüğünü akıcı stili veriyor. Tesla Model 3 piyasadaki en fütüristik orta boy sedanlardan birisi olacak. Firma, Ameriakn pazarında yer alacak modeli giriş seviyesi için vergiler hariç 35 bin dolar fiyat biçti. Model 3’ün iç kabini Model S ve Model X’ten oldukça farklı. Sade kabin 2 kollu ve düz dipli direksiyon ve orta konsolda Microsoft Surface Pro ile benzer boyutta dev bir renkli ekran ile geliyor. İç kabinin en az iki renk şemasına sahip olabileceğini söyleyebiliriz: beyazın baskın olduğu siyah-beyaz kombinasyonu ve koyu siyah ya da gri.

 

Tesla Model 3’ün tam teknik özellikleri daha sonra açıklanacak. Şimdilik elimizdeki veriler modelin tam şarj ile 346 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olduğu ve 6 saniyeden kısa sürede saatte 100 km hıza çıktığı. Daha uzun sürüş mesafesine sahip başka versiyonlar da çıkabilir. Yeni elektrikli otomobilin -zayıf bir ihtimal de olsa- rakibi olabilecek Chevrolet Bolt’un fiyatı bu yıl sonuna doğru piyasaya çıktığında 30 bin dolardan başlayacak ve sürüş mesafesi 322 km olacak.

 

Tesla Model 3 şimdiden 1000 dolar rezervasyon ücreti ile ön siparişe açıldı. Tesla Motors CEO’su Elon Musk firmanın Tesla Model 3 için 24 saatte 115 binden fazla ön sipariş aldığını açıkladı.  

Son Güncelleme : 02 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo