2016 Toyota Prius Hibrit Motor Özellikleri

Ototeknikveri     04 Nisan 2016 11:03

Yenilenen Toyota Prius, geliştirilen Hybrid Synergy Drive adlı hibrit güç sistemi ile dikkat çekiyor. Bu sayede yeni Prius öncüsüne göre daha düşük tüketim ve emisyon değerleri vaad ediyor.

2016 Toyota Prius Hibrit Motor Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, yeni nesil Prius modelini resmi olarak tanıttı. Şebekeden şarj edilebilen plug-in hibrit seçeneğine de sahip olam yeni Prius teknolojisi ile dikkat çekiyor. Prius Plug-in Hibrit’in Hybrid Synergy Drive aktarma organı, öncüsüne göre daha büyük 8.8 kWh lityum-iyon pille birlikte sürücülere daha fazla koşulda, daha uzun süreliğine EV modunu kullanma imkanı vererek bir depo yakıtla gidilebilen toplam tahmini sürüş menzilini arttırmaya yardımcı oluyor. Selefine göre önemli bir ilerleme gösteren yeni Prius Hibrit’in ortalama yakıt tüketiminin tahmin edilene göre yalnızca 1.4 l/100 km olması ve sadece 32 g/km CO2 emisyonu açığa çıkartması bekleniyor.

 

Prius Plug-in Hibrit, EV modunda olmasa bile, şehir içi ve daha küçük yerleşim birimlerinde veya kısa yolculuklar gibi benzinli motordan daha verimli bir şekilde çalışabileceği durumlarda otomatik olarak tam-elektrikli sürüş modunu devreye alabiliyor. Prius Plug-in Hibrit, tahrik torkunu üretmek, ivmelenme ve genel performansın artmasına yardımcı olmak için hem elektrik motoru hem de jeneratörü kullanan Toyota’nın ilk çift motor/jeneratör tahrik sistemini öne çıkarıyor.

 

Yeni PHEV sistemi hızlı ivmelenmelerde veya kış aylarında ısıtıcıyı kullanırken pilli bir ısıtma sistemi vasıtasıyla soğuk havalardaki verimliliği arttırarak içten yanmalı motoru minimum seviyede kullanıyor. Yeni Prius Dünyanın ilk gaz enjeksiyonlu ısı pompalı klima sistemine sahip. Bu gelişmiş teknolojik ilerlemelerin bir sonucu olarak yeni Prius Plug-in Hibrit eşsiz duyarlılıkta, sınıfında lider ivmelenme, EV modunu devre dışı bırakmadan 135 km/sa hıza kadar sürebilme imkanı ve EV modunda 50 km’nin üzerinde bir menzil sunmakta; bu değerler yaklaşık olarak selefinin iki katı.

 

Artan pil kapasitesine rağmen mod 2 (Mennekes) 230 volt çıkışını kullanarak pilleri şarj etmek yalnızca 2.3 saat sürüyor.

 

Herhangi bir Toyota tam hibritte olduğu gibi Prius Plug-in Hibrit de yalnızca benzinli motorla veya elektrikli motorla ya da rejeneratif frenlemenin deselerasyon sırasında elektrik enerjsini geri kazanırken aynı zamanda yakıt tüketimini de düşürdüğü iki motorun kusursuz kombinasyonuyla çalışabilme yeteneğine sahip.

 

Hibrit sistemin 1.8 litre, 4-silindir, Atkinson çevrimli VVT-i benzinli motoru da yeni Toyota plug-in hibritin genel verimliliğinde önemli bir rol oynuyor. Yüksek hacimli egzoz gaz sirkülasyon sisteminin, yanma verimliliğindeki iyileştirmelerin, yenilikçi yöntemlerle ısı yönetimi ve sürtünmenin düşürülmesinin bir sonucu olarak motor, seri üretim benzinli motorlar arasında dünyadaki en yüksek değerlerinden biri olan maksimum %40 yanma verimliliğine sahip.


 
Hassas ve Dinamik Yol Tutuş İçin TNGA Platformu 
Toyota Yeni Küresel Yapı (TNGA) temelli platform, Prius Plug-in Hibrit’in eğlenceli sürüş kalitesinde, aracın şimdiki modeline göre sahip olduğu daha alçak ağırlık merkezinde, daha az gövde salınımıyla birlikte daha hassas, duyarlı bir yol tutuş ve daha sıkı bir sürüş pozisyonu sağlamasında belirleyici bir rol oynamakta. Geliştirilen diğer nitelikler arasında, engebeli yollarda şimdiki modele göre kıyaslandığında üçte biri kadar darbe üreten Prius Plug-in Hibrit’in yeni double wishbone arka süspansiyonları da mevcut. Daha direkt tepkilerle daha iyi yol tutuş sağlamak üzere öndeki MacPherson süspansiyon da revize edilmiş.

 

Yeni Toyota Prius'un tüm detayları için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo