2017 Skoda Yeti'de Yeni Tiguan Genleri

Ototeknikveri     04 Nisan 2016 04:39

Skoda, 2017 yılında yollara çıkaracağı yeni nesil Yeti modelinde, Volkswagen'in ikinci jenerasyon Tiguan modelinde yer verdiği bir çok teknolojiyi kullanacak.

2017 Skoda Yeti'de Yeni Tiguan Genleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki günlerde Kodiaq adlı büyük SUV modelini pazara sunmaya hazırlanan Skoda, bu segmentte elini güçlendirmek için yeni jenerasyon Yeti modelini hayata geçirmeye çalışıyor. Araçla ilgili hazırlanan yeni dijital çizimler 2017 Yeti'nin nasıl görünebileceğine işaret ediyor. Yeni nesilde, modelin ismi aynı kalacak ancak özgün tasarımın yerini daha geleneksel bir SUV görünümü alacak. MQB platformu kullanacak model bileşenlerinin çoğunu Volkswagen Tiguan’dan alacak ve yeni mimarisi sayesinde öncülünden daha hafif olacak. Yeni Yeti muhtemelen bilindik dört silindirli benzinli ve dizel turboşarjlı motorlar kullanacak. Çift debriyajlı otomatik vites ve dört çekişli sürüş sistemi opsiyonel olacak. Giriş seviyesi modeller standart olarak önden çekiş ve manuel vitesle gelecek. Bu motorlar arasında 1.0 litrelik turbo benzinli motorun yer almasına kesin gözüyle bakılırken dizel cephesinde en çok ilginin 1.6 litrelik üniteye olması bekleniyor. Skoda yeni Yeti’yi şu ankinden daha büyük bir karoser ile sunacak. Böylece bagaj kapasitesi ve arka yolcular için bacak boşluğu da artacak.

 

Yeti’yi çıkartmadan önce Skoda Kodiaq adlı yeni bir yedi koltuklu crossover model tanıtacak. Model sonbaharda Paris Motor Show’da gün yüzüne çıkacak. Kodiak yıl sonunda satışa açılacak. Model Skoda’nın Çek Cumhuriyeti Kvasiny fabrikasında üretilecek ve fiyatı 24 bin Euro’dan başlayacak.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo