Yeni Mazda CX-4’den Pekin Öncesi İpucu

Ototeknikveri     06 Nisan 2016 06:53

Mazda’nın Koeru konseptinden esinlenilen yeni coupe SUV modelinin tanıtımı bu ayki Pekin otomobil fuarında yapılacak. Fuar öncesi modelden yeni ipucu fotoğrafları geldi.

Yeni Mazda CX-4’den Pekin Öncesi İpucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda’nın Japon medya departmanı tarafından yayınlanan ipucu fotoğrafları tasarımın geçen yıl Frankfurt fuarında gördüğümüz Koeru konseptine çok benzer olabileceğini gösteriyor. Yeni model daha şekilli bir profil, uzun bir kaput ve çarpıcı LED far tasarımı ile karşımıza çıkabilir. CX-4, CX-5’e daha stil odaklı bir alternatif olarak tasarlanmış bir coupe. CX-5’in şasisi ve platformunu kullanan model daha eğimli bir arka tavan çizgisine sahip olacak ve bu nedenle arka yolcuların baş boşluğundan biraz ödün verilecek. Buna rağmen CX-4’ün iki çocuğun oturabilmesine olanak veren üçüncü koltuk sırası ile gelebileceği söylentileri var.

 

Mazda üretim modellerini fuarlardaki konseptleri ile oldukça benzer tutması ile biliniyor. CX-4 de bu trendi devam ettiriyor. Daha önceki ipuçlarında Koeru konsepti ile aynı kaslı C sütununu görmüştük.

 

CX-4’ün CX-3’ten daha çok CX-5’e yaklaşması bekleniyor. Modelde önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi ve Mazda’nın SkyActiv serisinden motorlar yer alabilir. Bunlar arasında farklı güç çıkışlarına sahip 2.2 litre dizeller bulunması muhtemel. Mazda bu modeli CX-3’te bulunan 1.5 litre dizel motorun daha güçlü versiyonlarını tanıtmak için kullanabilir. CX-4’ün satışlarının 2017’nin ilk yarısına kadar başlanması beklenmiyor.

CX-4 Avrupa’da satılacak mı?

Cenevre Motor Show’da konuşan Mazda başkan yardımcısı Kenichiro Saruwatari, CX4’ün Avrupa’da satılabilmesi için bazı engellerin aşılabilmesi gerektiğini belirtmişti. Saruwatari yeni modelin Mazda’nın daha önce sunduklarından çok daha sportif bir SUV olabileceğini belirtti.

 

Başkan yardımcısının açıklamaları şöyle: “Bu modeli global olarak değil sadece bazı piyasalar için hazırlıyoruz. Elbette tüm piyasalar bu modeli istiyor. Otomobil çok sportif görünüyor. Ürünlerimiz müşterilerimizin beklentilerine uymalı. Mesele bunu nasıl karşılayabileceğimiz. Aksi taktirde yeni bir modeli tanıtmak çok zor. Bunun hakkında düşünmeliyiz ki otomobilin performansı beklentilere tam cevap versin. Modelin güç aktarım mekanizmaları meselelerden birisi. Bu sportif bir araç olarak görüldüğü için motor gücü daha fazla olmalı ancak Mazda Avrupa olarak bu zamana kadar bu beklentiyi karşılayacak güce sahip bir motor çıkartmadık”.

Yeni CX-4’ün geçen yıl LA Motor Show’da tanıtılan CX-9 SUV’den 227 hp 2.5 litre turbo motoru kullanması olasılığı var. Bu motor beklentileri karşılasa bile CX-4’ün Avrupa’ya gelip gelmeyeceği belli değil.

 

Saruwatari sözlerinin sonunda modeli global olarak piyasaya sürseler bile her piyasanın beklentilerinin farklı olacağını, dolayısıyla Amerika, Avrupa ve Çin için farklı versiyonlar çıkartmak gerekeceğini belirtti. Bu da uzun zaman ve yoğun emek gerektiren bir iş.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo