PSA, Peugeot, Citroen ve DS için Yeni Model Atağı Planlıyor

Ototeknikveri     06 Nisan 2016 08:18

PSA patronu Tavares, 2021 yılına kadar 26 yeni model tanıtacaklarını açıkladı.

PSA, Peugeot, Citroen ve DS için Yeni Model Atağı Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA, 7 plug-in hibrit ve 4 tam elektrikli modeli beş yıl içinde piyasaya sürecek. Bunun yanı sıra 10 yıllık bir program ile ABD piyasasına geri dönüş planlanıyor. PSA global ekonomik kriz esnasında vurgun yemişti. Yapılan son duyuru ise firmanın kendini kurtarma planının başarıya ulaştığını ve yeniden yarışa döndüğünü gösteriyor. PSA yönetim kurulu başkanı düşündüklerinden daha kısa sürede yarışa geri döndüklerini belirtiyor ve “Bir yönümüz var ve nereye gittiğimizi biliyoruz. Artık kendi kaderinin efendisi olan bir şirketimiz var” diyor.PSA’nın üç markasından Citroen yeni ürün bombardımanında öne çıkacak. Tavares 2021 yılı itibariyle en az 12 yeni Citroen modeli olacağını onayladı. Bunların yedisi 2018 yılının sonuna kadar piyasada olacak. DS 2021’ye kadar beş yeni global model çıkartacak. Peugeot ise aynı zaman diliminde 9 yeni model ile karşımızda olacak. Ürün atağı kapsamında 1 tonluk bir pikap da planlanıyor.

Tavares hangi markaların elektrikli modellere sahip olacağını açıklamadı ancak “PSA elektrikli otomobillerin ikinci nesli C-Zero ve Ion’u takiben 2019’da piyasada olacak. Dört çekişli bir elektrikli model de çıkartacağız” diye konuştu.

 

Model atağı için yeni bir platform kullanılması düşünülmüyor. 26 global model şu anda mevcut Peugeot, Citroen ve DS araçlarda da kullanılan platformlar ile üretilecek. Bu mimari zaten plug-in ve elektrikli sistemler ile de uyumlu ve bu tip modellerin benzinli ve dizel modeller ile aynı üretim bandında üretilmesine olanak sağlıyor.

 

PSA yeni modellerinde otonom teknolojilere de yer vermeye başlayacak. Firma 2018’de bir trafik sıkışıklığı asistanı çıkartmayı planlıyor. 2020’de eller serbest otonom sürüş, 2021’de ise “gözler kapalı” otonom sürüş özellikleri çıkacak.

 

ABD piyasasına geri dönüş için 10 yıllık plan;

Tavares PSA’nın Kuzey Amerika’ya dönüşü için 10 yıllık bir plan yaptıklarını da açıklayarak “Amerika’da yer almazsak global bir şirket olamayız” dedi.

 

Peugeot ABD’de son otomobillerini 1991’de satmıştı. Citroen ise bu piyasayı 1974’te terk etmişti. Firma geri dönüşü için yavaş bir süreç planladı. İlk önce Amerikalı müşterilerin beklentileri ve ihtiyaçları analiz edilecek, mobilite çözümleri ve otomobil paylaşım sistemleri sağlayan firmalarla ortaklıklar kurulacak. Bunun ardından müşterilere yeni ürünlerin bazıları sunulacak. Son aşamada ise yerel üretime geçilerek firmanın tüm ürünleri Amerika piyasasına sürülecek.

 

Tavares planı aşama aşama uygulayacaklarını belirterek “Fazla kibire kapılarak başarısız olmak istemiyoruz. ABD’deki rekabette neredeyse 50 yıl önce yenildiğimizi kabul etmeliyiz. Ne var ki, aynı rakipleri Avrupa ve Çin’de biz alt etmiş durumdayız, bu da bir şansımız olduğunu gösteriyor” dedi.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo