Opel Avrupa Genelinde Satışlarını Yaklaşık %8 Artırdı

Ototeknikveri     11 Nisan 2016 10:48

Opel, Avrupa genelindeki satışlarını yaklaşık yüzde sekiz oranında arttırmayı başardı.

Opel Avrupa Genelinde Satışlarını Yaklaşık %8 Artırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel 2011’den bu yana yıla en iyi giriş performansını gerçekleştirdi. 2016 yılının Ocak-Mart ayı periyodunda aralarında ülkemizin de olduğu 17 pazarda satışları yükseliş gösterdi. 15 pazarda da payını artırdı. Opel yakaladığı bu artış trendini Astra Sports Tourer, Mokka X gibi pazara sunacağı yeni modeller ve 1.4 litrelik 150 hp’lik otomatik benzinli yeni teknoloji motoru ile daha da yukarı taşımayı hedefliyor. Bu son teknoloji motor Yeni Astra ve Astra Sports Tourer modellerinde sunulacak. 2016 yılının ilk çeyreğinde Opel Avrupa genelinde 303 bin adet araç satışı gerçekleştirdi. Bu geçen yılın aynı periyoduna göre 24 bin adet ve %8 daha fazla satış anlamına geliyor. İlk çeyrek sonuçlarının arkasından Opel pazar payını %0.2 yükselterek %6’lık pazar payına erişti. Bu sonuçla Opel son beş yılın ilk çeyrek periyodu için en iyi satış rakamları ve pazar payı oranına ulaşmış oldu.

 

Aynı süreçte Opel Türkiye toplam 7 bin 720 adetlik satışa ulaşarak geçen yılın ilk üç ayına göre yaklaşık %7 daha fazla satış gerçekleştirdi. Bu satış rakamı ile ülkemiz pazarında da % 6’nın çok az üzerinde bir pay elde etmiş oldu. Opel Türkiye’nin D segmentinde yer alan Insignia modeli aynı periyot içerisinde satışlarını 4.5 kat artırdı. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “bunun en önemli sebebi Insignia modelimizde geçen yıl Ekim ayında sunmaya başladığımız 1.6 Dizel Otomatik motor seçeneği” dedi.

 

Özellikle Almanya, İspanya, Fransa ve Belçika pazarları Opel’in artış trendi gösterdiği ülkelerin başında geliyor. İlk çeyrek sonunda satışlar Avrupa’nın 17 ülkesinde artış gösterirken İspanya pazarında Opel markası Binek Araç pazarını birinci sırada tamamladı. Bunun ötesinde Belçika’da en hızlı büyüyen 5 markadan biri konumuna geldi. Bu başarıda Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Yeni Astra’nın payı büyük. İlk çeyrek sonunda Opel geçen yılın aynı periyoduna göre Yeni Astra modeli ile bir önceki modelinden %40 daha fazla satışa ulaştı.  

 

Özcan Keklik “Yıla başarılı bir başlangıç. Bu, Avrupa genelinde müşterilerimizin son dönemlerde pazara sunduğumuz dinamik ve çekici model yelpazemize gösterdiği ilginin somut bir göstergesi. Bu yılın son çeyreğinde pazara sunacağımız yeni modelimiz ile yakaladığımız momentum daha da hızlanarak devam edecek” dedi. 1.6 dizel otomatik seçeneği ile segmentinde güçlü konuma yükselen Astra Sedan ve Yeni Astra’nın yılsonunda toplam 30 bin satış rakamına ulaşmasını beklediklerini belirten Keklik, “2016’da ülkemizde satılan her iki Opel araçtan birisi Astra olacak. Bu ivme ile yılsonunda 60 bin üzeri satış hedefimize erişeceğimize inancım tam” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme : 11 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo