Yeni 2017 Audi Q5 Şekilleniyor

Ototeknikveri     13 Nisan 2016 06:17

Yeni kasa 2017 Audi Q5 yeni platform ile üretilecek ve ilk kez önden çekişli olacak. Yeni Audi Q5 aynı zamanda şık bir tasarıma da sahip olacak.

Yeni 2017 Audi Q5 Şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin yeni Q5 SUV modeli yıl sonuna doğru bayilere ulaştığında daha lüks ve rafine olacak. Nurbugring’de test esnasında kameralara yakalanan Q5 prototipinden Audi’nin şu anki modelin tıknaz görünüşünü koruduğu ve yeni çıkan Q2’nin fark tasarım çizgilerinden uzaklaştığı anlaşılıyor. Modelde çıkıntılı altıgen ön panjur, daha ince farlar ve üç çıtalı hava girişleri dikkat çekiyor. Alaşım tekerleklerin tasarımları ve boyutlarından prototipin SQ5 TDI’a ait olduğu anlaşılıyor. İkinci nesil Q5 Volkswagen Grubu’nun MLB platformuna geçecek. Bu platform şasi, motorlar ve teknoloji bakımından MQB platformundan fazla farklı olmasa da en çoköne çıkan enine monte edilmiş motorlar yerine dikey monte edilmiş motorların kullanılabiliyor olması. Bileşenler A4 ile aynı ve ağırık azaltımına katkı sağlıyor. Yeni modelin bir önceki versiyondan 100 kg daha hafif olması bekleniyor.

 

Ağırlık azaltımı SUV’nin verimliliğine katkı sağlayacak. Audi yeni kasa Q5'te ilk kez önden çekişli sürüş sistemine yer verecek. 4X4 Q5’ler quattro sisteminin en son versiyonuna sahip olacak. Sistem günlük sürüşte arka tekerlekleri devre dışı bırakarak yakıt tasarrufu sağlıyor (yeni A4 Allroad’da olduğu gibi).

2017 Audi Q5 motor seçeneklerinin 190 hp 2.0 litre turboşarjlı benzinli motordan başlayarak A4 ile epey benzer olması bekleniyor. 4 çekişli 250 hp 2.0 litre model de planlar arasında.

 

Avrupa piyasasında daha çok dizel versiyonlara yer verilecek, önden çekişli 150 hp 2.0 litre dört silindirli motor ile başlanacak. Bu motorun CO2 emisyonu kilometrede 125 gramdan az ve manuel vites ya da çift debriyajlı S tronic vites ile çalışabiliyor. Şu anki Q5’in CO2 emisyonu 147 g/km. Yeni modelin bugüne kadarki en çevreci Q5 olduğu iddia ediliyor. 

 

Altı silindirli daha güçlü dizeller de seçenekler arasında olacak. A4’ün 215 hp ve 268 hp 3.0 litre (sadece 4 çekişli) V6 motorları da otomatik vitesle birlikte seçenekler arasında yer alabilir.

   

Standart versiyonların en üstünde SQ5, 340 hp güç çıkışına sahip altı silindirli dizel motor ile yer alacak. RS Q5 ise 2017’de en az 450 hp güç çıkışına sahip çift turbo benzinli motor ile gelecek. Ultra verimli bir plug-in hibrit versiyonda turbo benzinli motor ile iki elektrikli motor birarada yer alacak. CO2 emisyonları 90 g/km’den az olacak.

 

Modelde en önemli değişiklikler iç kabinde. İç kabinde materyal kalitesi gelişirken, renk ve kişiselleştirme seçenekleri de artıyor. Daha uzun aks açıklığı sayesinde diz ve bacak boşlukları da arkadaki yolculara daha fazla konfor sağlıyor.

 

Yeni modelde Audi’nin navigasyon sisteminin en yeni versiyonu Google Haritalar ve Virtual Cockpit (sanal kokpit) ile birlikte gelecek. Yeni Q5 bayilere yılın son çeyreğinde ulaşacak.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo