Mitshubishi Motors’da Emisyon Skandalı ve Etkilenen Araçlar

Ototeknikveri     20 Nisan 2016 06:22

Mitsubishi Motors'un emisyon testlerinde yaptığı kural dışı uygulamayı kabul etmesi, Mitsubishi Motors'un ürettiği yaklaşık 625000 aracı etkileceyek

Mitshubishi Motors’da Emisyon Skandalı ve Etkilenen Araçlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir başka emisyon skandalı haberi de Mitsubishi Motors’dan geldi. Pazar payına göre Japonya’nın en büyük 6.araba üretici firması olan Mitsubishi Motors daha iyi emisyon değerleri elde edebilmek için mevcut kurallar çerçevesin de yapılan emisyon test kurallarının dışında bir test yaptıklarını ve bu yasa dışı test sonucunda elde ettikleri emisyon değerlerini kullandıklarını kabul etti. Mitsubishi ve Nissan için üretilen yaklaşık 625 bin aracın bu test sonuçlarından etkileneceğini, bu araçların 157 bin adedinin eK Wagon ve eK Space mini-cars ve 468 bin adedinin ise Dayz and Dayz Roox araçları olduğu belirtildi. Skandal olay Nissan yetkililerinin, raporlarda ki uygunsuzluğu bulması üzerine patlak verdi. Bunun üzerine Mitsubishi Motors'un yürüttüğü iç soruşturma sonrası yaptığı yazılı açıklamada “Bu araçların sahipleri ve kullanıcılarına karşı içtenlikle sorumluyuz.”  açıklaması yapılan uygunsuzluğu gözler önüne serdi.

 

Skandal emisyon raporundan sonra alınan kararda, belirtilen modellerin satış ve üretimi durduruldu. Olay sonrası Mitsubishi ve Nissan yetkilileri bir araya gelerek, tazminat konusunu görüşeceklerini açıkladı.Yaşanan olaylar sonucu son 12 yılın en hızlı borsa kaybını yaşayan Mitsubishi de kayıp %15 lerin üzerine çıkacak gibi gözüküyor.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo