Infiniti QX Sport Inspiration Konsepti Geleceği Gösteriyor

Ototeknikveri     24 Nisan 2016 07:21

Infiniti yeni orta boy SUV modelinin önizlemesini QX Sport Inspiration konseptiyle Pekin Otomobil Fuarı'nda sunuyor.

Infiniti QX Sport Inspiration Konsepti Geleceği Gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pekin Auto Show’da tanıtılacak QX Sport Inspiration şık bir orta boy SUV konsepti ve firmanın yeni “güçlü şıklık” tasarım felsefesini yansıtıyor. Akıcı yontusal hatlar, kaslı tekerlek bombeleriyle ve insan kirpiklerini andıran şık farlar ile birleşiyor. Çıkıntılı ön panjur büyük Infiniti logosuna ev sahipliği yapıyor ve kalın krom kenarlar önden bakıldığında çok seçkin bir görünüm veriyor. Geleneksel aynaların yerini kameralar almış, bu da daha temiz bir yan profil görünümü sunuyor. Konseptte kapı tutacakları da bulunmuyor. Kaslı alaşım jantların karmaşık tasarımı QX Sport Inspiration konseptini benzerlerinden ayırıyor, eğimli tavan çizgisi daha sportif bir siluet veriyor. Arka kısımda metalik çerçeve içinde düz ve geniş egzoz boruları yer alıyor. Bagaj kapağında yüksek teknoloji arka lambalar ve ortada spoyler bulunuyor.

 

İçeride fütüristik kabin çok az geleneksel düğmeli kontrole sahip, Infiniti SUV’nin fonksiyonlarını geniş ekranlı multimedya sistemine entegre etmiş. Düğmeler yerine QX Sport’da tamamen dijital kontrol paneli bulunuyor ve panel sürücü tarafından kişiselleştirilebiliyor.

 

Düz dipli direksiyon ve vücudu saran koltuklar kabinin sportifliğini geliştirirken, kapı panelleri ve orta konsoldaki elmas benzeri desenler de dikkat çekiyor.

 

Teknik özellikler şu anda belli değil ancak arkadaki egzoz boruları QX Sport Inspiration’da içten yanmalı motor bulunacağını kanıtlıyor. İç kabinin fotoğraflarından ise konseptte otomatik vites bulunduğunu anlaşılıyor. Dijital devir sayacının 8000 rpm’e kadar gitmesinden ise Infiniti’nin benzinli bir motora yer verdiği tahmin ediliyor.

 

Infiniti QX Sport Inspiration konsepti ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde gelmeye devam edecek.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo