Nissan Kicks Brezilya'da Tanıtıldı

Ototeknikveri     25 Nisan 2016 04:11

Uzunca bir ipucu kampanyasının ardından, Nissan Brezilya Kicks crossover modelini üretime hazır hali ile gün ışığına çıkartmaya nihayet hazır.

Nissan Kicks Brezilya'da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kicks ilk önce 2014 Sao Paulo Motor Show’da Nissan tarafından aynı adlı bir crossover konsepti olarak tanıtılmıştı, şimdi ise bunun üretim modeli haline gelişine tanık oluyoruz. 2016 Kicks konseptin sadece ismine değil tasarımına da sadık kalıyor ve Juke modelinden daha modern görünüyor. İki crossover modelin aslında teknik açıdan fazla ortak noktası yok, Juke Nissan-Renault’nun B0 mimarisini kullanıyor, Kicks ise Micra’nın V platformu üzerine inşa ediliyor. Nissan üretime hazır Kicks’in özellikleriyle ilgili henüz açıklama yapmadı ancak otomobilin konsept versiyonu Juke’dan daha uzun, biraz daha geniş ve daha yüksekti. March/Micra ile aynı platformu kullanacağı için modelin Brezilya’da doğal emişli, 1.6 litre dört silindirli 100 hp (81 kW) motor ve beş kademe manuel ya da CVT vitesle piyasaya sürülme olasılığı var.

Nissan otomobilin resmi fotoğraflarını henüz yayınlamadı ancak ortada farklı kişiler tarafından yayınlanan Instagram fotoğrafları var. Fotoğraflar Rio de Janeiro’daki tanıtım etkinliğinde çekilmiş. Kicks şimdi de bu kentte düzenlenecek Olimpiyatların resmi otomobili olmaya hazırlanıyor. Fotoğraflardan görülebileceği üzere otomobilin tüm sütunları siyah renkte, çatı ise gri kaporta ile kontrast oluşturacak şekilde turuncu renkte.

 

Başlangıçta Nissan Kicks sadece Güney Amerika’da piyasaya sürülecek ancak ilerleyen zamanlarda küçük crossover modeli Kuzey Amerika’da da görme şansımız var. Nissan Kuzey Amerika başkan yardımcısı Michael Bunce daha önce modelin bir ABD versiyonunun çıkmasını istediğini belirtmişti. Eğer bu gerçekleşirse Kicks 20 bin 250 dolara satılan Juke’tan daha ucuz olacak ve motoru bu modele kıyasla biraz zayıf olacak.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo