2017 Jaguar XFL Pekin Otomobil Fuarı'nda

Ototeknikveri     25 Nisan 2016 05:10

Ay başındaki ipucundan sonra Jaguar, artık XFL modelini tamamen gün ışığına çıkartıyor. XFL, standart XF'in daha uzun kasalı bir versiyonu olarak piyasaya çıkacak.

2017 Jaguar XFL Pekin Otomobil Fuarı'nda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

XJ modelini pahalı bulan ama standart XF’in sunduğundan daha fazla bacak boşluğu isteyenler için tasarlanan XFL, sadece Çin piyasasında satılacak. Bugün Pekin otomobil fuarında tanıtımına başlanan modelin en büyük rakiplerinden birisi Mercedes-Benz E Serisi. Mercedes E Serisi de XFL ile birlikte Pekin fuarında görücüye çıkacak.  Standart modelle karşılaştırıldığında XFL 140 mm daha uzun ve 157 mm bacak boşluğu sağlıyor. Otomobilin tasarımı standart XF’den pek farklı değil ancak aks aralığının artmasıyla arka kapılar daha uzun. Jaguar, XFL’i daha çok özel şöför kullanan müşteriler için tasarlamış, bu yüzden ön kabinden çok arka kısma odaklanılmış. Ön koltukların baş koyma yerlerinin arka kısmına monteli 8 inch LCD ekran bu rahatlığı destekler nitelikte. Sadece Çin’e özel Jaguar XFL, Jaguar’ın en yeni 10.2 inç InControl Touch Pro multimedya sistemini kullanıyor.  Sistem 17 hoparlörlü, 825 watt Meridian surround ses sistemiyle birlikte geliyor.  Fotoğraflarda görülebileceği üzere, arka yolcular iki HDMI portu, iki USB 3.0 portu, 12V priz ve pek çok kontrol düğmesine ulaşabiliyor.

 

Isıtma ve soğutmalı arka koltuklar dört kademe ayarlı bel desteği ve masaj fonksiyonlarına da sahip.  Yolcuların konforu hava temizleyici iyonizasyon sistemi, panjurlu pencereler ve katlanır masalar ile daha da arttırılmış.

 

Jaguar XFL modelini dört çekişli sürüş sistemi ve 8 kademe ZF otomatik vites seçeneği ile piyasaya sürüyor.  Standart versiyondan 200 kg daha ağır olan uzun versiyon, turboşarjlı  2.0 litre, dört silindirli 197 hp veya 236 hp çıkış gücü seçeneklerine sahip motorla geliyor.  Daha fazla güç isteyenler için 335 hp süperşarjlı 3.0 litre V6 seçeneği de var.

 

XFL, Jaguar Land Rover markasının Çin’e özel ilk modeli olacak ve Discovery Sport ve Evoque modellerinin de üretildiği Changsu fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo