Daha hafif, daha şık yeni BMW X3 şekilleniyor

Ototeknikveri     29 Nisan 2016 04:08

Yeni kasa BMW X3 2017 yılının ortalarında pazara sunulacak. 2017 BMW X3 öncüsüne göre daha hafif, daha şık ve daha sportif olacak.

Daha hafif, daha şık yeni BMW X3 şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X3 2003’te piyasaya çıktığında orta boy SUV piyasasında tek başınaydı. Bugün ise sınıfının en üstündeki konumu tehdit altında. Volvo, Audi, Mercedes ve şimdi de Porsche’den gelen rekabet BMW’yi modeli yenilemeye sevk etti. Üçüncü nesil gelecek yılın ortalarında piyasada olacak. Yeni modelin geliştirilme süreci uzun yıllardır devam ediyordu ve artık son rötuşları yapılıyor. Üretime hazır hale yakın bir prototip Nurburgring yarış pistinde test edilirken görüntülendi. Casus fotoğraflar BMW’nin otomobilin boyutlarında ciddi bir değişiklik yapmayacağını gösteriyor. X3’ün yeni bir tip hafif yapılı ve arkadan çekişli şasi kullanan ilk BMW olması bekleniyor. Platform gelecek yıl yeni 5 Serisi sedan modelde ve 2018’de tamamen yenilenecek 3 Serisinde de kullanılacak.

 

Yeni mimari genel uzunlukta biraz artış sağlayacak, kullanım kolaylığını da arttıracak. X3’teki görsel değişiklikler sınırlı olacak. Modelin tanıtımının Ocak ayında Detroit Motor Show’da yapılması bekleniyor. Tanıtımda BMW’nin karakteristik böbrek şekilli ön panjurunun etrafında bir çift şık LED far, yeniden şekillendirilmiş tamponlar ve daha kaslı arka bölümler görülecek.

Yeni platformla birlikte asıl değişiklikler kaputun altında olacak. Yeni X3, 50 – 100 kg arası ağırlık kaybedecek, giriş seviyesi versiyonun ağırlığı yaklaşık 1700 kg olacak. Plug-in hibrit teknolojisiyle en ağır model 2000 kg’ı geçebilir. Bu versiyonun ise X3’ün çıkışından 18 ay sonra gelmesi bekleniyor.

 

Güç aktarım mekanizması şu anki 330e sedan modelden doğrudan alınabilir, bu da sistemde 2.0 litre dört silindirli benzinli motor ile elektrikli motorun birarada bulunacağı (250 hp) anlamına geliyor. BMW plug-in hibrit X3’te güç çıkışını arttırabilir, CO2 emisyonunun ise 60g/km civarı olması bekleniyor.

 

Yelpazenin diğer ucunda firmanın M alt markasının X3 modelini alıp Porsche Macan Turbo ile rekabet edebilecek bir versiyon geliştirmesi ihtimali bulunuyor. Bir Audi RS Q5 planlar arasında, BMW buna karşılık vermek durumunda kalacaktır. M3’ten 425 hp 3.0 litre ikili turbo sıralı altılı motor bunun için gereken gücü sağlayabilir.

Öte yandan, satışların büyük kısmının dizellerden oluşması bekleniyor. Yeni 7 Serisi’nden 262 hp altı silindirli dizel X3 30d için de kullanılacak, 35d’de daha güçlü bir versiyonu bulunacak. 2.0 litre dört silindirli motorla X3 20d çok satan versiyon olmaya devam edecek.

 

Giriş seviyesi sDrive arkadan çekişli modeller altı kademe manuel vites ile gelecek ve CO2 emisyonları 130g/km’nin altında olacak. Dört çekişli xDrive versiyonları popülaritesini koruyacak ve standart olarak BMW’nin sekiz kademeli ZF otomotik vitesi ile gelecek.

 

Yeni nesil X3'te, güncel modelde sDrive20i seçeneğinde sunulan 1.6 litrelik benzinli motorun yerini 1.5 litrelik üç silindirli turbo benzinliye bırakması bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo