Audi A3'ün Makyaj Detayları

Ototeknikveri     30 Nisan 2016 11:22

Makyaj ile Audi A3’e teknoloji güncellemesi geliyor. Yenilenen Audi A3, Mayıs ayından itibaren Avrupa pazarına sunulmaya başlanıyor.

Audi A3'ün Makyaj Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin başarılı modeli A3 artık daha da çekici. Model yeni sürüş yardımı sistemleri, yeni motorlar, yeniden tasarlanmış farlar ve arka lambalar ile geliyor. İnovatif işletim ve görüntüleme konsepti Audi sanal kokpit de modeldeki yeniliklerden. Yeni A3 üç kapılı, Sportback, sedan ve cabriolet versiyonlar ile çıkacak. Sportif Audi S3 versiyonu çok sayıda inovasyonlar ve geliştirilmiş dinamik potansiyel ile geliyor. A3 Serisi kompakt segmentinde Audi A3 Sportback e-tron ve Audi A3 Sportback g-tron ile en esnek sürüş sistemleri koleksiyonunu sunuyor. 

 

Üst segment Audi modellerinden sürüş yardımı sistemleri 

Çok sayıda sürüş yardımı sistemleriyle yeni Audi A3 premium kompakt segmentinde bir kez daha çıtayı yükseltiyor. Daha da geliştirişmiş Audi aktif şerit asistanı, Audi “pre sense front” sistemi ve öngörüsel yaya koruma hem şehir içinde hem de arazide sürüşü güvenli hale getiriyor. 

 

Yeni Audi A3 motor seçenekleri haberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yeni model ile birlikte segmente gelen bir yenilik de Audi uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) ve Dur&Kalk özellikleri ile birlikte çalışan trafik sıkışıklığı asistanı. Opsiyonel sistem otomobili öndeki araçtan güvenli bir uzaklıkta tutuyor ve S tronic ile kombinasyon halinde kısa bir duruştan sonra otomobili tekrar harekete geçiriyor. Trafik sıkışıklığı asistanı yavaş ilerleyen trafikte saatte 65 km hıza kadar ve asfalt yollarda direksiyon hakimiyetini ele alabiliyor. A3 ailesi için bir yeni özellik de opsiyonel acil durum asistanı. Bu sistem uyarılara rağmen sürücüden hiç bir direksiyon hareketi gelmediği durumlarda otomobili güvenli şekilde durduruyor. Yeni arka çapraz trafik asistanı ise örneğin park yerinden geri geri çıkarken sürücüyü çapraz trafik hakkında uyarıyor.

Kontroller, ekranlar, multimedya ve Audi connect

Yeni Audi A3’ün iç kabininde ilk dikkat çeken özellik Audi sanal kokpit sistemi. Bu inovatif işletim konsepti kompakt sınıfında ilk kez görülüyor. Audi sanal kokpit yüksek çözünürlükte sürüşle ilgili en önemli bilgileri 12.3 inç TFT ekranda görüntülüyor. Sürücü çok fonksiyonlu direksiyon üzerindeki “Görüntüle” butonuna basarak iki farklı görünüm arasında geçiş yapabiliyor. Klasik modda kontrol araçları alışıldık analog ekranlardaki kadar büyük görünüyor.

 

Multimedya modunda merkezi bir pencere öne çıkarak navigasyon haritası için daha fazla yer sağlıyor ya da telefon listesi, radyo ve ses dosyalarını gösteriyor. Takometre ve hızölçer ufak, yuvarlak göstergeler şeklinde. 

 

MMI sistemindeki menü yapısı da yeniden tasarlanmış. İşletim şekli akıllı telefonlar ile benzer. MMI terminalin odak noktası yuvarlak döner butonlu kontrol. En üst donanım seviyesinde bu buton beyaz renkte aydınlatılıyor. Dokunmatik ped ile yazı ve rakam karakterleri girilebiliyor, birden fazla parmağın kullanılabildiği jestler ile örneğin harita üzerinde yakınlaştırma gibi işlemler yapılabiliyor. Diğer butonlar ile de sürücü yeni tasarlanmış menü yapısı üzerinde gezinebiliyor. Navigasyon, radyo, medya ve telefon için geliştirilmiş sesli kontrol artık günlük konuşma dilinden cümleleri de tanıyabiliyor. 

Multimedyada yeni Audi A3 yine standartları baştan belirliyor. MMI radio plus ile 7 inç monitör standart donanım olarak geliyor. Opsiyonel MMI navigasyon, MMI navigation plus ve MMI touch, Audi connect modülü ile birlikte otomobile pek çok çevrimiçi fonksiyon kazandırıyor. Bunlar arasında örnek olarak Google Earth ve Google Street View gerçek zamanlı trafik bilgisi özelliklerine sahip navigasyon, otopark bulma yardımı, destinasyonlar, haberler ve hava durumu hizmetleri sayılabilir. Veriler olağanüstü hızlı LTE standartı üzerinden aktarılıyor. İnternet bağlantısı için gerekli tarife otomobildeki dahili Audi Connect SIM karta önceden yüklü olarak geliyor. Müşteriler Avrupa’da bu dahili SIM (e-SIM) kartı Audi Connect ile birlikte alabiliyorlar. Kart pek çok Avrupa ülkesinde şebeke ile uyumlu. Sürücüler isterlerse kişisel internet tarifelerini de kullanabiliyor.

 

Ücretsiz Audi MMI Connect uygulaması çevrimiçi medya oynatımı ve akıllı telefonlardan MMI’a takvim aktarımı gibi diğer servisleri de kullanıma açıyor. A3 e-tron kullanıcıları ayrıca şarj, klima ve otomobilin başlatılması gibi şeyleri önceden zamanlayabiliyor. 

 

iOS ve Android işletim sistemli cep telefonları Audi akıllı telefon arayüzü aracılığı ile otomobile bağlanabiliyor. Ön koltuklar arasındaki Audi phone box telefon bölmesi kablosuz şekilde akıllı telefonları otomobilin antenine bağlayabiliyor ve telefonu endüktif olarak şarj edebiliyor. 

Yeni tasarlanmış donanım serileri 

Boyutlarında ciddi bir değişiklik olmasa da 4.24 metre uzunluğunda ve 2.60 metre aks açıklığına sahip yeni Audi A3 öncekinden daha sportif ve etkileyici. Tek çerçeve ön panjur daha şık konturlara sahip ve daha geniş. Farlar özgün dış konturları ile daha düz görünümde.

 

Arka lambaların yatay aydınlatmalı grafikleri ve yeniden tasarlanmış difüzörün üzerindeki ayırıcı kenar ile, arka kısım yeni A3’ün genişliğini vurguluyor. Renk paleti de genişletilmiş. 12 farklı renk arasından seçim yapılabiliyor. Bunlardan beşi, yani Ara mavisi, kozmik mavi, nano gri, tango kırmızısı ve Vegas sarısı yeni. Daytona gri inci efektli boya ise S line dış cephe paketi içinde yer alıyor.

 

A3 için bir yenilik de modüler tasarlanmış donanım serileri. Bu seriler müşterilere daha da fazla seçme özgürlüğü sunuyor ve ilk kez dış cephe detaylarını da etkiliyor. Temel modellerin yanı sıra, gelecekte opsiyonel S line spor paketi ve özel tasarım donanım serileri de çıkacak.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo