Toyota C-HR için Performans Versiyonu

Ototeknikveri     01 Mayıs 2016 04:47

Toyota C-HR crossover modeli için bir performans versiyonu çıkartarak Nissan Juke Nismo ile rekabet etmeyi planlıyor.

Toyota C-HR için Performans Versiyonu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota C-HR baş mühendisi Hiro Koba tarafından yapılan açıklamalar, Japon üreticinin yeni modeli üzerinde bir performans versiyonu geliştirmeyi planladığına işaret ediyor. Nissan Juke Nismo gibi modellerle rakabet edebilecek bu model Toyota’ya iyi kar getiren yüksek performanslı crossover otomobiller piyasasında fayda sağlayacak. Koba C-HR için bir performans versiyonunun Toyota tarafından “olmazsa olmaz” görülmediğini ancak böyle bir versiyon için şartları zorladığını ve onay almaya çalıştığını belirtti. Toyota üst düzey yöneticisi Rembert Serrus da böyle bir versiyonun mümkün olduğunu, bir spor versiyonun mantıklı geldiğini belirtiyor ve kararın modelde ne kadar değişiklik yapmaları gerekeceğine göre değişebileceğini söylüyor.

 

Koba zaten C-HR modelinin bir yarış versiyonunun pilotluğunu yaptı ve bu otomobil gelecek ay Nürburgring 24 Hours dayanıklılık etkinliğinde yarışacak. Bu yarış otomobilinin alacağı kamuoyu tepkilerinin C-HR modeline bir performans versiyonu kazandırmakla ilgili kararda etkili olacak.

 

Yarış tipi C-HR gücünü 1.5 litre benzinli 178 hp motordan alıyor. Benzer bir motor performans versiyonunda da kullanılabilir. Koba C-HR’ın daha güçlü versiyonlarının çıkmasını istediğinin ipucunu verdi. Yarış otomobilinin aerodinamik özellikleri de bu versiyona aktarılabilir.

 

C-HR modelinin bir performans versiyonu çıkarsa bunda güçlendirilmiş frenler ve süspansiyon, daha ağır bir direksiyon ve yenilenmiş iç kabin de bekleniyor.

 

RAV4’ün altında konumlanan Toyota’nın yeni crossover modeli Avrupa'da bu Aralık ayında çıkacak.Performans versiyonunu ise böyle bir modelin geliştirilmesi için gerekli süre düşünüldüğünde, piyasaya çıkmasının 2018 yılını bulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo