Yeni 2016 VW Amarok Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     02 Mayıs 2016 11:43

Makyaj ile güncellenen 2016 Volkswagen Amarok güçlü altı silindirli motorla geliyor.

Yeni 2016 VW Amarok Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ywnilenen Vw Amarok lüks pikap segmentinde yüksek performanslı V6 turbo dizel motora sahip tek model olacak. Yeni nesil altı silindirli motorların gücü 165 kW’ya kadar, tork ise 550 Nm’ye kadar çıkıyor. Amarok Aventura modeli spor bar, 20 inç tekerlekler, bi-xenon farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları ile donatılmış. Volkswagen Ticari Araçlar performansı yukarı seviyeye taşıyor: Lüks B segmenti Amarok pikap en yeni nesil Volkswagen V6 motorlar ile bütün performansını açığa çıkartıyor. Amarok sürücüleri 3.0 Litre motor tarafından sunulan 1 Litre ilave silindir hacmine kavuşacak. Pikap çok iyi şehir trafiği ve off-road yeteneklerine sahip. Aracın en üst düzey motoru, 550 Nm tork ve 165 kW/224 PS güç çıkışı sunuyor. 

 

Güçlü ve güvenilir: Yeni atik V6 dizel motor müşterilerin düşük silindirli motorda yüksek tork ihtiyacını 1500 rpm’de maksimum tork vererek karşılıyor. Manuel ya da 8 kademe otomatik viteste en yüksek vitesin uzun vites oranı sürekli hızlı sürüşte devri düşürürken yakıt tüketimini de azaltıyor, aynı zamanda gürültü seviyelerinin ve Co2 emisyonlarının düşük tutulmasına katkı sağlıyor. Yeni Amarok’un ortalama NEDC yakıt tüketimi 165kW güç çıkışı ve 8 kademe otomatik vites ile 100 km’de 7,6 Litreye ulaşacak. Maksimum Co2 emisyonu ise kilometrede 199 Gr.

Modelin motoru sağlam ve uzun ömürlü olmak üzere tasarlanmış. 3.0 Litre TDI motor ile (tam olarak 2967 cm3 silindir hacmi) yeni Amarok 3  farklı güç çıkışı seçeneği sunacak: 120 kW/ 163 PS, 150kW/204 PS ya da maksimum 165 kW/224 PS. Tüm motorlar Euro-6 emisyon standartlarına uyumlu. En güçlü motor versiyonu ilk önce sunulacak. Eylül 2016’dan itibaren Volkswagen ticari araçlar müşterileri çekici bir modelde 6 silindirli motorlar dünyasını keşfetme şansına sahip olacak.  

 

Seride üç farklı sürüş sistemi bulunacak : Geleneksel arkadan çekişli, manuel vites ile arkadan çekiş ve önden çekişi kombinasyon halinde ihtiyaca göre kullanabilen 4MOTION dört çekişli sürüş sistemi ya da 8 kademe otomatik vitesle kalıcı dört çekişli sürüş sistemi ve Torsen diferansiyel. Servotronic direksiyon sistemi Amarok’ta yeni sunuluyor ve Avrupa’da standart donanım olacak. Bu sistem Amarok’un bu kadar hassas sürüşe sahip olabilmesinin sebeplerinden birisi. 165 kW Amarok’ta ön aks’taki yeni 17 inç fren diskleri ve arka aksta 16 inç diskler güçlü pikapın her zaman hızlı ve güvenli şekilde durdurulabilmesini sağlıyor. Pek çok ödül almış otomatik kaza sonrası fren sistemi de standart olarak sunuluyor. 

Amarok’un güçlü etkisi atletik görünümlü ön kısım ve yeni ön konsol ile daha da vurgulanıyor. Yeni ergonomik koltuklar araca daha sofistike ve değerli bir görünüm katıyor. Ayrıca modelin tasarımı her ayrıntısında Volkswagen DNA’sını yansıtıyor. 5.25 metre uzunluğu ve (aynalar dahil) 2.23 metre genişliği ile Amarok klasik bir pikaptan beklenecek her şeyi veriyor. 

 

İlk çıkış versiyonu Amarok Aventura’da yeni kaporta ile aynı renkte spor bar iki kabinli aracı görsel  olarak arkaya doğru çekiyor ve kargo bölmesinin içindeki 2.52 m2’lik yüklemem platformunun  küçük bir kısmının üzerine uzanıyor. Çok sayıda ilave stil barları, örtüler, kargo alanı kaplamaları ve kapaklar da Amarok kargo bölmesi için sunuluyor. 

 

Ayrıca 4 kapılı Amarok’taki yükleme platformu yanlardan Euro-Palet alabiliyor. Seçilen donanım özelliklerine göre 1 tondan fazla yük kapasitesi mümkün. Gelecekte yeni Amarok’un bazı versiyonları 3.5 tonu bulan çekme kapasitesine sahip olacak. 

Amarok’un farklı donanım seviyeleri ile sunulan tekerlekler artık daha büyük, bu da daha güçlü ve sportif bir görünüm veriyor. Amarok Aventura 20 inç alaşım jantlara sahip ayrıca arka kameralı “Park Distance Control” park asistanı ile geliyor. Aventura’nın genel görünümü Bi-Xenon farlar, LED gündüz sürüş ışıkları, LED plaka aydınlatması ve kapıların altında LED aydınlatmalı yan  çamurluklar ile mükemmelleşiyor. 

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo