2018 Volkswagen Touareg için dijital çizim

Ototeknikveri     03 Mayıs 2016 05:45

Mitsubihsi gibi, Volkswagen de çok sayıda SUV konsepti geliştiriyor ancak bunların büyük kısmını üretim modeline dönüştürmüyor.

2018 Volkswagen Touareg için dijital çizim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son konsept T-Prime GTE adını taşıyor ve çıkışını geçen ay Pekin otomobil fuarında yaptı. Bu konsept, yeni nesil Touareg modelinin bir önizlemesi olma özelliğini taşıyor. Çin medyası ise bu olasılığı geçersiz sayıyor ve T-Prime GTE’nin tamemen yeni bir model olacağını belirtiyor. Konsept sadece şu anki kardeş Q7 modelinden daha fazla crossover stiline sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda çok daha büyük. Tampondan tampona, konsept 171 mm (ya da 6.7 inç) daha büyük. T-Prime, Audi’nin MLB platformu üzerine geliştirilmiş, motoru boylamasına yerleştirilmiş ve sürüş sistemi arkadan konumlandırılmış. 375 hp güç çıkışı ve 699 Nm tork değerinin arkasında 8 kademe otomatik vitesle birlikte 2.0 litre TSI (248 hp) yanmalı motor ve elektrikli motordan oluşan hibrit sistem var.

 

Modelin üretim versiyonunun nasıl görüneceğine ilişkin RM Design tarafından hazırlanan dijital çizimler ile fikir edinilebiliyor. Çizimde T-Prime konseptinin bazı özellikleri yumuşatılarak şu anki üretim versiyonu Volkswagen modellerinden (özellikle Tiguan) bazı bileşenler eklenmiş, böylece daha gerçekçi bir görüntü yakalanmaya çalışılmış. 

Touareg’in şu anki nesli ilk çıkışından 3 yıl sonra yani 2014’te bir güncellemeden geçti. Yeni nesilin 2017 yılında çıkmasını bekleyenler var. Öte yandan, Volkswagen her otomobili uzun süre test ediyor ve şimdiye kadar hiç Touareg boyutlarında bir test aracı görüntülenmedi. Daha gerçekçi bir tahmin yürütmek gerekirse yeni modelin 2018’de ortaya çıkabilir.

 

Şüphesiz, SUV modelin yeni nesli şu ankinden daha hafif olacak. Audi Q7 modelini 2 tonun altına çekmeyi başardı. Touareg yavaş satan hibrit modelini kaldırdıysa da, yürürlüğe girecek yeni emisyon düzenlemeleri ile bu model geri dönebilir. T-Prime konseptine bakarak yeni hibrit versiyonun plug-in hibrit olabileceğini söyleyebiliriz.  

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo