2017 BMW G30 5 Serisi için Gerçekçi Dijital Çizim

Ototeknikveri     04 Mayıs 2016 03:40

Önümüzdeki aylarda BMW yeni nesil 5 Serisi’ni tanıtacak. Orta boy sedan on iki aydır test ediliyordu, şimdi ise sahneye çıkmaya hazır.

2017 BMW G30 5 Serisi için Gerçekçi Dijital Çizim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, modelin piyasaya çıkışından önce dünyadan basın mensuplarının katılacağı uluslararası bir etkinlik düzenleyerek BMW 5 Serisi’nin üretim öncesi prototiplerini deneme şansı sunacak. Resmi tanıtım öncesinde yeni BMW G30 5 Serisi için gerçeğe çok yakın bir dijital çizim hazırlandı. Çizimde görüleceği üzere, BMW G30 5 Serisi, yeni BMW 7 Serisi’nden tasarım özellikleri alıyor. Bunlar arasında uzatılmış kaporta stili, keskin köşeler ve şık farlara bağlanan dikey biçimli ön panjur sayılabilir. Tıpkı 7 Serisi gibi, yeni G30 5 Serisi’nin opsiyonel lazer farlar ile gelmesi bekleniyor. Resimde görülen 550i modelin sportif stilini pekiştiren M Sport paketi ile gelecek. Öndeki geniş hava girişleri ve agresif biçimde yontulmuş ön tampon 5 Serisi’nin sadece lüks bir sedan değil aynı zamanda ihtiyaç duyulduğu an sportif bir otomobil olduğunu hatırlatıyor. Yeni 7 Serisi ile kıyaslandığında, G30 5 daha kısa, çok daha kısa sarkıntıları var ve sıkı bir görünüme sahip. Kaput daha alçak bir eğim ile 7 Serisi’nden daha agresif bir görünüm sergiliyor. Otomobilin yan kısmının altında ki hakim gövde çizgisi şu anki F10 5 Serisi’nden evrilmiş. Yan profil ön çamurluklar ile başlayan ve kapı tutacaklarının üzerinde genişleyen tipik karakter çizgisine sahip.

 

Standart özellikler ve seçenekler

Segmentinin teknolojik olarak en gelişmiş modeli E Serisi yakın zaman önce piyasaya çıktığı için, bunun ötesine geçmesi gereken mühendislerin omuzlarında ağır bir yük olduğunu söyleyebiliriz. İlk önce 7 Serisi’nde çıkacak teknolojilerin küçük kardeşinde de bulunmasını bekleyebiliriz. Bunlar arasında yeni iDrive multimedya sistemi, jest kontrolü ve lazer farlar bulunabilir. Organik LED farlar gibi bazı özellikler ise 5 Serisi’nde ilk kez karşımıza çıkabilir.

 

Motorlar

Motor serisinde büyük değişiklikler beklenmiyor. 1.5 litre 3 silindirli motorların sunulması pek muhtemel değil, giriş seviyesi seçenekler hala 2 litre 4 silindirli motorlardan ibaret olabilir. En büyük değişiklikler yeni B ailesi modüler motorlar ile gelecek. Plug-in hibrit versiyonlarda da bu kez daha fazla seçenek bekleniyor.

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo