BMW, Audi A1’e Rakip Mi Geliştiriyor?

Ototeknikveri     07 Mayıs 2016 03:28

Herkes yeni MINI ve Rocketman konseptinin hayata geçip geçmeyeceği sorusuna odaklanmışken, BMW aslında Audi A1’e rakip bir model üzerinde çalışıyor olabilir.

BMW, Audi A1’e Rakip Mi Geliştiriyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi A1’e rakip geliştirmek MINI’nin segmentte yükselme ve en küçük Audi modeli ile rekabet etme planları ile çelişebilir. Eğer bunu olumsuz algılıyorsanız merak etmeyin, başkaları da böyle düşünüyor. Öte yandan, BMW Grup iki otomobili aynı platformu paylaşmalarına rağmen birbirinden bağımsız görüyor ve farklı kitlelere hitap etmelerini amaçlıyor. Örneğin, Mercedes S Serisi modelinin Maybach versiyonunu çıkarttığında, firma yetkilileri 7 Serisi için rakip çıkartmakta acele etmedi ve BMW Grubu’nun zaten Maybach’a rakip Rolls-Royce’a sahip olduğunu belirttiler. Aynı prensip MINI için de uygulanmıştı. Lüks İngiliz marka sürekli Audi’nin A1 ürünleri ile kıyaslanıyor.

 

BMW’nin yeni planları ile ilgili haberde geliştirilecek modelin 1 Serisi olabileceği, hatchback ve ileriye dönük sedan modelinin 2 Serisi olarak gelebileceği de iddia ediliyor. BMW’nin planlarının aslında mantıklı bir açıklaması var ve bu tamamen satış rakamları ile ilgili. Çok sayıda analize göre, 10 yıl içinde dünya nüfusunun %60’ının büyük şehirlerde ve çevrelerinde yaşayacağı, kalabalığın ciddi bir problem haline geleceği öngörülüyor. Bu yüzden daha küçük, daha kompakt otomobillere olan talep giderek artacak ve MINI satılmaya devam edilecek. Ne var ki, BMW markası daha değerli ve daha çekici, dolayısıyla MINI’de de benzeri bulunan bir modeli BMW logosuyla sattığınızda daha fazla satış rakamı elde edebiliyorsunuz.

 

İki kaporta stili ile sunulacak gelecekteki BMW 1 Serisi -özellikle şehir için geliştirilmiş bir model olarak- üç kapılı ya da hatchback olarak tercih edilebilecek. Model MINI’den daha geniş bir iç kabin sunacak ve sadece önden çekişli sürüş sistemine sahip olacak. İleride xDrive özellikli bir versiyon da çıkartılabilir.

 

Üç ve dört silindirli motorlar benzinli ve dizel olarak seride yer alacak. Bunun yanı sıra elektrikli eDrive versiyonu ve sportif M versiyonu da ihtimal dahilinde ancak henüz kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

 

Yeni BMW’yi ilk kez gelecek yıl Frankfurt Motor Show’da görebiliriz. Bugüne kadar modelin herhangi bir prototipi görüntülenmedi. Dolayısıyla mühendislerin 1 yıldan biraz fazla bir sürede yeni modelin geliştirmesini nasıl yetiştirecekleri soru işareti olarak kalıyor.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo