2017 BMW 5 Serisi Almanya’da Görüntülendi

Ototeknikveri     10 Mayıs 2016 06:35

Mercedes'in yeni jenerasyon E Serisi ile mücadele verecek 2017 BMW 5 Serisi'nin son hazırlıkları devam ediyor.

2017 BMW 5 Serisi Almanya’da Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

pro-street.dk web sitesi Almanya’daki bir benzin istasyonunda 2017 BMW 5 Serisi Sedan modelinin kamuflajlı bir prototipine rastladı. İkili egzoz borularına bakılacak olursa, Her ikisi de altı silindirli motora sahip olacak 535i ya da 535d prototipi olabilir. Orta boy sedan son on iki aydır trafiğe açık yollarda test ediliyor ve piyasaya çıkışa hazırlanıyordu. Kaynaklara göre, G30 5 Serisi’nin ilk fotoğrafları bu yaz karşımıza çıkacak, bunu Eylül ayında Paris Motor Show’da resmi tanıtım takip edecek. G30 5 Serisi yeni piyasaya çıkan 7 Serisi’nden stil özelliklerine sahip olacak, uzatılmış kaporta stili, keskin yuvarlanmış köşeler ve yukarı dönük böbrek biçimli ön panjur ve şık farlarla gelecek. Tıpkı 7 Serisi gibi, yeni G30 5 Serisi’nin seçmeli uzun hüzmeli opsiyonel lazer farlara sahip olması bekleniyor.

 

Yeni 5 Serisi boyut olarak büyüse de, otomobil aslında şu anki F10 5 Serisi’nden daha hafif olacak. Gövde yapısında karbon kullanımı ve yeni CLAR platformu sayesinde, yüksüz araç ağırlığı 100 kg azalacak. Yeni G3x ailesi daha önce “35up” adı verilen, şimdi ise CLAR olarak bilinen platform üzerine inşa ediliyor, bu mimari yeni 3, 5, 6 ve 7 Serisi modellerde de kullanılacak. Platform yüksek dayanıklılığa sahip çelik, alüminyum ve karbon fiber karışımı kullanacak, böylece ağırlık bugünkü 5 Serisi’ne kıyasla en az 80 kg düşecek. CLAR içerik, boyut ve uyumluluk anlamında büyük esneklik gösteren alt modüllerden oluşuyor.

 

Teknoloji anlamında, mühendislerin omuzlarında ciddi bir yük olacak. Kısa süre önce piyasaya çıkan E Serisi segmentinin teknolojik olarak en gelişmiş otomobili, bu nedenle güçlü bir rakip.

 

İlk önce 7 Serisi’nde çıkacak pek çok teknolojiyi küçük kardeşinde de görebileceğiz. Bunlar arasında yeni iDrive multimedya sistemi, jest kontrolü, hatta lazer farlar bulunabilir. Bazı özellikler ilk çıkışlarını 5 Serisi ile de yapabilir. Bunlar arasında M4 GTS’de de gördüğümüz Organik LED farlar öncelikli aday.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo