Alfa Romeo Stelvio, 2017’de Porsche Macan ile Rekabet Edecek

Ototeknikveri     11 Mayıs 2016 08:58

Giulia modeli ile yeniden d segmenti sedan pazarında yer almaya başlayan Alfa Romeo, yeni Stelvio modeli ile SUV pazarına giriş yapacak.

Alfa Romeo Stelvio, 2017’de Porsche Macan ile Rekabet Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek yıl piyasaya çıkması beklenen Alfa Romeo Stelvio’nun bir geliştirme versiyonu Nürburgring’de test esnasında görüntülendi. Bu, modelin kendi kaportası ile ikinci kez kameralara yakalanışı. Daha önce tüm test araçları İtalya’da Fiat 500L kaportası içinde görülüyordu. Yoğun kamuflaj altında olsa da, son görüntülenen test aracının şekli Stelvio’nun maserati Levante’i andıran coupe görünümlü bir tavan çizgisine sahip olacağını belli ediyor. Model Alfa Giulia’yı andıran çok sayıda dış cephe detayı ve benzer bir konsola da sahip. Stelvio, Giulia ile aynı FCA (Fiat Chrysler Automobiles) modüler platformunu kullanıyor.

 

Alfa SUV yeni çıkacak Fiat ve Jeep orta boy SUV’ler ile de bazı parçaları ve aynı temel yapıyı paylaşacak. Motorlar ve vitesler ise farklı olacak. FCA’nın üç markasıyla SUV segmentinin büyük kısmını kapsaması bekleniyor. Jeep SUV’ler güçlü off-road araçları olurken, Fiat modeller bazı off-road yetenekleri ile şehir trafiği pratikliğini harmanlayacak, Alfa Romeo modeller ise en yüksek performansa sahip olacak.

 

Crossover modelin motorlarını Giulia sedan ile paylaşması bekleniyor. Yani 2.2 litre dizel ve 2.0 litre benzinli motorlar farklı güç çıkışları ile sunulacak. En üst seviye Quadrifoglio ikili turboşarjlı 3.0 litre V6 motor ve 503 bhp güç çıkışıyla gelebilir. Bu model doğrudan Porsche’nin yüksek performanslı SUV serisinde yer alacak.

 

FCA’nın modüler platformu ile daha sonra daha büyük ve BMW 5 Serisi’ne rakip olacak bir model de inşa edilebilir. Bunu ise birisi Stelvio’dan daha büyük, birisi daha küçük iki SUV modeli takip edecek. Bunun da üzerine iki özel model ile daha birlikte Alfa Romeo’nun ürün planları tamamlanacak.

 

Alfa Romeo henüz Stelvio için bir çıkış tarihi vermedi ancak 2017 yılının başlarında piyasada olacağı tahmin ediliyor. Avrupa satışları ise aynı yılın sonbaharında ya da kış aylarında başlayabilir. Model öncelikle BMW X3’e rakip olacak. Porsche Macan da Stelvio için önemli bir hedef. Modelin fiyatının 35 bin Euro'dan başlaması bekleniyor.

 

Alfa Romeo CEO’su Harald Wester daha önce crossover piyasasına girişin öneminden söz etmiş ve “Crossover trendini görmezden gelirsek bu sonumuz olur” yorumunu yapmıştı.

 

Yeni SUV aslında Alfa Romeo’nun daha önce çıkışını ertelediği modellerden birisi. FCA’nın orijinal planı Giulia’yı takiben 7 yeni Alfa modelini 2018’den önce piyasaya sürmekti. Son duruma göre ise FCA bu planlanan ürün serisi 2020’den önce tamamlanamayacak.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo