Yeni Opel Astra BiTurbo Hatchback Tüm Detaylarıyla

Ototeknikveri     12 Mayıs 2016 07:29

Güçlü 1.6 BiTurbo CDTI 118 kW/160 hp motor, 1500 rpm’de 350 Nm maksimum tork, Kıvrak ve verimli kombinasyon, hafif yapılı mimari ve en yeni dizel teknolojisi.

Yeni Opel Astra BiTurbo Hatchback Tüm Detaylarıyla
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kızarmış ekmeğinin üzerinde acı sos seven insanlardansanız, yeni 1.6 litre BiTurbo dizel motoru ile Opel Astra tam size göre beş kapılı ve baharatlı bir hatchback (NEDC kombine döngü yakıt tüketimi: 4.1-4.0 l/100 km; 109-106g/km CO2). Astra 1.6 BiTurbo CDTI sıfırdan saatte 100 km hıza 8.6 saniyede çıkıyor, 7.5 saniyede saatte 80 km’den 120 km’ye hızlanabiliyor. Maksimum hızı ise saatte 220 km. Bu yüksek performans ve mutevazı yakıt tüketimi çift turbo Astra’yı kompakt sınıfının en yakıt tasarruflu otomobillerinden birisi yapıyor. Olağanüstü yakıt verimliliğinin yanı sıra, esneklik (ya da çekiş gücü) de en üst seviye 118 kW/160 hp motorun önemli avantajlarından birisi. Maksimum 350 Nm tork sadece 1500 rpm’den itibaren elde edilebiliyor. Düşük kütle ile birlikte -yeni Astra önceki modelden 200 kg daha hafif- ve iyi gaz yanıtı ile, BiTurbo düşük devirlerden kolayca hız kazanabiliyor. Altı kademe manuel vitesle çalışan dört silindirli motor iki aşamalı turboşarja sahip, böylece maksimum güç çıkışına 4000 rpm’de yumuşak ve kademeli şekilde ulaşılabiliyor. Motorda ileri düzeyde iyileştirme yapılmış, bu da Astra’nın yolcu kompartmanının kısmen sessiz, konforlu ve geniş olmasına katkı sağlamış.

 

Opel CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann’ın yeni modelle ilgili açıklaması şöyle: “Geçen yıl Astra’yı piyasaya çıkarttığımızda, alan, donanım, konfor ve bağlanabilirlik açılarından kompakt sınıfında rekabeti kızıştırdı. Yeni Astra segmentindeki en hafif otomobillerden birisi ve yeni 1.6 litre çift turbo motor ile çok az otomobil BiTurbo’nun benzersiz güç, performans, kalite ve yakıt ekonomisine erişebiliyor.”

 

Yeni hafif yapılı mimari beş kapılı Astra hatchback ve Sports Tourer için temel oluşturuyor. Akıllı telefon entegrasyonu, çığır açan kişisel bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Opel OnStar ultra modern bağlantı teknolojisi sunuyor. Astra, Opel’in önceden daha yüksek segmentlerde bulunan özellikleri kompakt sınıfına getirme geleneğini sürdürüyor. Bu özellikler arasında IntelliLux LED® matriks farlar da bulunuyor.

 

Bu özellikler Astra’ya çok sayıda ödül de kazandırdı. 2016 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü’nün yanı sıra, yeni Astra SAFETYBEST 2015 ve 2015 Altın Direksiyon (2015 Golden Steering Wheel) ödüllerini de kazandı. Model aynı zamanda Euro NCAP çarpışma testinde beş yıldızlı performans sergiledi. Astra BiTurbo hatchback otomotiv medyasında da önemli karşılaştırma testlerini kazandı. Almanya’da, Auto Zeitung (10/2016 sayısı) model için “Opel Astra premium ligine galip geldi” başlığını attı. Başlık yeni Astra’nın Mercedes A 220d ve BMW 118d modellerine karşı zaferine gönderme yapıyordu. Avrupa’nın en büyük otomotiv dergisi AutoBild de (17/2016 sayısı) Opel Astra’nın “BMW’yi bile geride bıraktığını” duyurdu.

 

Yeni beş kapılı Astra 1.6 BiTurbo CDTi’nin fiyatı 27 bin 310 euro’dan başlıyor.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo