Audi'nin Gelecek Yeni Model Planları

Ototeknikveri     12 Mayıs 2016 05:15

Audi Grup 2016 yılında bir kez daha satış rakamlarını arttırmayı, yüksek karlılığını sürdürmeyi ve gelecek için yüklü miktarlarda yatırım yapmayı hedefliyor.

Audi'nin Gelecek Yeni Model Planları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Salı günü Ingolstadt’da gerçekleştirilen 127. yılın genel toplantısında Audi AG yönetim kurulu hissedarlara, 2015 yılının finansal verilerini, devam eden ürün geliştirmelerini ve 2016 yılı hedeflerini açıkladı. Yönetim kurulu başkanı Rupert Stadler ise konuşmasıyla markanın gelecek on yılına bir bakış sundu. Stadler 2015 mali yılında tüm zorluklara karşın başarı gösterdiklerini belirtti. Bu başarı önceki yıl satılan 1.8 milyon adet Audi otomobilden ve yüksek kardan da anlaşılabiliyor. Firmanın işletme karı 5.1 milyar euro’yu buldu, dizel skandalı ve özel kalemlerle birlikte net rakam 4.8 milyar euro oldu. Yönetim kurulu başkanı Stadler 2016’da daha da büyümeyi hedeflediklerini vurgularken, yılın ilk dört ayının ardından gelen rakamlar Audi’nin bu hedefe ulaşma yolunda olduğunu gösteriyor. 2016’nın ilk çeyreğinde ilk kez 600 binden fazla müşteri Audi’yi tercih etti. Firma dört ay içinde 620 bin 100 otomobil teslim etti. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine oranla %4.9 daha fazla.

 

Audi Grup yılın ilk çeyreği finansal verilerini kapsamlı olarak 1 Haziran’da yayınlayacak. Yılın tamamı için, finans ve organizasyondan sorumlu yönetim kurulu üyesi Axel Strotbek geleceğin mobilitesi için yüklü miktarlarda yatırım yaptıkları bir dönemde olduklarını belirtiyor. Audi, satışlarından 2 milyar – 2.5 milyar euro net nakit akışı ve %10 – 15 stratejik hedef koridorunda kurumlar vergisi hedefliyor.

 

2016 yılı için firma mülk, fabrika ve donanımlarına tamamen kendi kaynaklarından karşılayacağı 3 milyar euro’dan fazla yatırım yapmayı planlıyor. Strotbek bu konuda “Bunun için gerekli ivmeyi, üretim süreçlerimizi ve maliyetleri optimize edip, yatırım projelerimizle gelecek için önemli konulara öncelik tanıyarak sağlayacağız” diyor.

 

Firma sistematik inovasyon ve ürün serisinin genişletilmesine odaklanacak. Gelecekteki büyümeyi modelleri ve teknolojileriyle garantileyeceklerini belirten Stadler elektrifikasyon ve dijitalleştirmenin tarihi önem taşıdığına dikkat çekiyor. Stadler “Bu değişimin şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayacağız ve güçlü pozisyonumuzu daha da pekiştireceğiz” diyor ve bununla paralel olarak firma yatırımlarının önemli kısmını elektrifikasyon ve dijitalleştirme projelerine akıtacak. Ayrıca, Audi bu yıl ekibini de güçlendirecek ve sadece Almanya’da gelecekle ilgili stratejik alanlarda 1200 uzman istihdam edecek.

 

Bu yıl Audi Q2 dahil yirmiden fazla yeni ya da güncellenmiş Audi modeli çıkacak. Bu kompakt şehir tipi SUV ile Ingolstadt merkezli firma yeni şehirli müşteriler kazanmayı hedefliyor. Otomobil sınırsız internet tarifeli entegre SIM kart ile gelecek, dolayısı ile standart donanım olarak internet bağlantısı bulunacak. Opsiyonel olarak, mobil cihazlar da kablosuz erişim noktasından internete bağlanabilecek. Dahası, SUV geniş bir dizi bağlantı hizmetleri ve daha üst modellerden çok sayıda sürüş yardımı sistemine sahip olacak.

 

Serinin en üstünde, Audi başarılı Q ailesini sportif SQ7 TDI ve markanın ikinci plug-in hibrit modeli Q7 e-tron quattro ile genişletecek. Bu modelin standart yakıt tüketimi 100 kilometrede 2 litreden az. Q7 e-tron tam elektrikli modda 56 kilometre kadar gidebiliyor yani evden işe ya da alışverişe gitmek gibi günlük kısa yolculukları sıfır emisyonla yapma imkanı sunuyor.

 

SUV filosuna ek olarak firma A4 ailesinin yeni neslini de genişletecek. Mart ayı ortasından beri müşteriler Audi allroad quattro’yu sipariş edebiliyor, Haziran ayı itibariyle S4 Sedan ve Avant siparişleri de alınmaya başlanacak. Dahası, yeni A4 aşamalı olarak Avrupa dışındaki piyasalarda da çıkacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde model Mart ayından beri bulunabiliyor. Çin’de ise yılın ikinci yarısında bayilerde olacak.

 

Audi bu yıl içinde global üretim ağını genişletiyor ve Meksika fabrikasını faaliyete geçiriyor. Amerika kıtasında üretim yapılması buradaki büyüme potansiyelinin de daha iyi kullanılabilmesi anlamına geliyor. Üretimin başlarında üçte ikilik yüksek yerel değer Audi’nin finansal performansında para birimindeki dalgalanmaların etkisini de azaltacak. İlk Audi Q5 otomobiller montaj hattından bu yılın ikinci yarısında San Jose Chiapa fabrikasında inecek.

 

Dahası, Audi şu anda ilk tam elektrikil büyük seri otomobilini hazırlıyor. Model 2018’de sportif bir SUV olarak 500 km sürüş mesafesiyle piyasaya sürülecek ve Brüksel’de üretilecek. Buradaki fabrika batarya üretimi de yapacak. Stadler 2018’den itibaren her yıl yeni bir elektrikli otomobil çıkartacaklarını açıkladı.

 

Audi firmanın tüm kısımlarında dijitalleştirme trendi üzerinde çalışıyor. Bu çalışmalar akıllı fabrikadan ağa bağlı otomobillere ve otonom sürüşe hatta yeni iş alanlarının geliştirilmesine pek çok farklı projeyi kapsıyor.

 

Burada önemli bir rol de dijital harita servisi HERE oynuyor. Audi HERE’ı 2015 yılında BMW ve Daimler ile birlikte satın aldı. Bu servisin sunduğu yüksek hassasiyetli haritalar ve bu haritalarla birlikte sunulan gerçek zamanlı veriler gelecekteki pek çok dijital hizmetin ve otonom sürüşün temelini oluşturacak.

 

2017’de Audi yeni A8’i tanıtacak. A8 firmanın ilk seri üretim otonom taşıtı. Trafik sıkışıklığı pilotu ile otomobil saatte 60 km’ye kadar olan hızlarda otobanda sürücü müdahalesi olmadan gidebilecek. Bu Audi için otomatik sürüş yolunda büyük bir adım. Stadler 2025 yılı itibariyle tam otomatik sürüşü de göreceğimizi iddia ediyor.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo