2016 Audi A5’ten ipucu

Ototeknikveri     15 Mayıs 2016 07:00

2 Haziran’da resmi tanıtımı yapılacak Audi A5’ten ipucu yayınlandı. Başlangıç olarak modelin sadece Coupe versiyonu piyasaya çıkacak.

2016 Audi A5’ten ipucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kamuflajlı iki test aracının göründüğü ipucu görsellerinde ön kısım, profil ve otomobilin çatı çizgisini gösteren bir çizim bulunuyor. Casus fotoğraflarla dış cephe ve iç kabin hakkında daha fazla fikir sahibi olmuştuk bu yüzden ipucu görsellerinde çok özel bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Yeni ipucu görselleri ve daha önceki casus fotoğraflardan görüldüğü üzere Audi A5 Coupe evrimsel yeniden tasarımı ile ikinci nesline ulaştı. İkinci nesil Audi A5 Coupe, beşinci nesil Audi A4 (B9) sedan ile aynı MLB-Evo platformunu kullanıyor. 2015 Frankfurt Motor Show'da tanıtılan yeni A4 yerini aldığı modelden 120 kilo daha hafif. Yeni nesil A5'in de benzer şekilde ağırlık kaybetmesi bekleniyor.

 

Audi A5 Coupe'nin TFSI ve TDI motorları da 2016 Audi A4'ten alınacak. Vites seçenekleri modele göre 6 kademe manuel, 7 kademe S tronic ya da 8 kademe tiptronic şeklinde sunuluyor. 2016 Audi S5'te 2016 Audi S4'ün 354 PS (349 hp) 3.0 litre TFSI turboşarj V6 motoru da yer alacak. Motor dört çekişli sürüş sistemi ve 8 kademe tiptronic vitesle birlikte çalışıyor. 

   

Yeni nesil A5 en yeni Audi modellerinin tüm önemli özelliklerine sahip. Bunlar arasında Audi tek çerçeve ön panjur, Matrix LED farlar, sekansiyel sinyal lambaları, Audi sanal kokpit tam dijital kontrol paneli ve MMI touch özellikle MMI navigation+ multimedya sistemi sayılabilir.

 

Yeni nesil A5'in Avrupa'da yıl sonunda, 2017'nin başlarında ise Kuzey Amerika'da satışa çıkması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo