Hyundai ve Kia Birlikte Ucuz SUV Hazırlıyor

Ototeknikveri     15 Mayıs 2016 07:29

Hyundai ve Kia’nın birlikte Çinli otomobil üreticilerine rakip olarak çok sayıda düşük fiyatlı SUV model çıkartma hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor.

Hyundai ve Kia Birlikte Ucuz SUV Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai ve Kia için şu an en büyük piyasa Çin. Bu yüzden Güney Koreli ikilinin fiyat konusunda hassas Çinli müşterileri çekmek için ucuz SUV’ler hazırlaması kulağa mantıklı geliyor. İlk çıkacak model Hyundai’nin Changzhou fabrikasında Kasım ayında üretimine başlanacak basit bir kompakt Hyundai SUV olacak. Bir yıl sonra, yarı kompakt bir Hyundai SUV daha bu kez Chongqing fabrikasında üretilecek. Kia ise 2017’de Çin’de orta boy bir SUV, 2018’de bir yarı kompakt crossover çıkartacak. Bu modellerin üretim maliyetlerini kısmak için Hyundai ve Kia daha çok Çinli tedarikçilerle çalışacak ve gerekli parçaları ülke içinden bulacak. İki otomobil üreticisi Yantai’de bir Ar-Ge merkezine sahipler ve burada yerel mühendisliği geliştirmek için kolları sıvadılar.

 

Hyundai ve Kia 2015’te %8.9’a (son 7 yılın en düşüğü) düşen piyasa paylarını arttırmak için Çinli müşterileri yeniden kazanmak istiyorlar. Bu düşüşün sebebi ise Çinli markaların artık daha çekici ürünler sunması.

 

Bazı uzmanlar Çin’e yönelik düşük fiyatlı SUV’lerin kalite açısından olumsuz etkilenebileceğini, dolayısıyla her iki markanın da imajını zedeleyebileceğini belritiyorlar. IHS Otomotiv Asya Pasifik yöneticisi James Chao “Düşük maliyetli SUV’lerle piyasanın altına inmek uzun vadede markaya zarar verebilir” diyor.

 

Yerel üretim ucuz modellerin bolca bulunduğu Çin’de bu SUV’lerin başarılı olup olmayacağı zaman için ortaya çıkacak.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo