2018 Audi A8 İlk Kez Üretim Versiyonu ile Görüntülendi

Ototeknikveri     15 Mayıs 2016 08:19

Yeni Audi A8 (D5 nesli) ilk kez üretim kaportasıyla kameralara yakalandı. Yeni kasa Audi A8 2017 yılında tanıtılacak.

2018 Audi A8 İlk Kez Üretim Versiyonu ile Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beşinci nesil A8 görüntülendiğinde Avusturya ve Güney Almanya arasında uzun bir test sürüşündeydi. Prolog konseptinden esinlenen 2018 A8 önceki modelden tasarım olarak epey farklı, ayrıca biraz daha uzun görünüyor ancak fotoğraflanan versiyonun A8 L olma ihtimali de bulunuyor. Tavan çizgisi biraz daha alçak ve böylece daha şık bir yan profile sahip. Kaportanın genel görünümü de eskiye kıyasla çok daha hafif bir otomobil ile karşı karşıya olduğunu hissettiriyor. Ağır kamuflajlı prototip düşük sürüş yüksekliğine sahip bu da Audi’nin otomobilin süspansiyonunu test ettiğini gösteriyor. Ön yüzde altıgen ön panjur hakim, ön panjur ve farların şekli A4’te yer alanlardan farklı. Arka kısımda lambalar önceki modelde de olduğu gibi bagaj kapağına uzanmaya devam ediyor ancak şekilleri daha köşeli.

İç kabin henüz görüntülenemedi ancak yeni A8’de Audi sanal kokpit özelliğinin kullanılacağı biliniyor. Daha ucuz olan A4 modelinde bu özellik opsiyonel olarak bulunuyor, dolayısıyla A8’e gelmesi kesin, standart donanım olması ise büyük olasılık. Jest kontrolü destekleyen, OLED ekranlı MMI multimedya sistemi de Audi sanal kokpite eşlik edecek.

 

Opsiyonel trafik sıkışıklığı pilot sistemi ile Audi A8 otobanlarda saatte 60 km’ye kadar hızlarda kendi kendine gidebilecek. Ayrıca sedan model sıkı bir diyete girecek ve MLB Evo platformu sayesinde ciddi oranda kilo kaybedecek.

Audi yeni A8’i en yeni biturbo 6.0 litre W12 motor ile birlikte sunacak. Bu motor şu anda 600 hp (447 kW) çıkış gücü ve 900 Nm tork ile Bentley Bentayga’da yer alıyor. SQ7’den alınacak yeni 4.0 litre TDI V8 e-turbo motorun da 435 hp (320 kW) çıkış gücü ve 900 Nm tork ile modelde sunulması muhtemel.

 

Yeni Audi A8'in 2017 yılı Mart ayında yapılacak Cenevre Motor Show’da tanıtılması bekleniyor. Eğer araç bu taraihe kadar yetiştirilemez ise aracın lansmanı Eylül ayındaki 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Yeni Audi A8, 2018 model yılı içinde satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo