Eski ve Yeni Volkswagen Tiguan Karşılaştırması

Ototeknikveri     17 Mayıs 2016 02:48

Volkswagen Tiguan'ın yenilenen yüzünün eski kasası ile arasındaki farklılıklar. Yeni Tiguan, artan boyutları ve yenilenen teknolojisi ile başarı arıyor.

Eski ve Yeni Volkswagen Tiguan Karşılaştırması
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Tiguan tamamen yenilenmiş yeni tasarımı ile artık Türkiye yollarında. 2008 yılının Mayıs ayında ilk olarak Türkiye pazarına giriş yapan Volkswagen Tiguan C sınıfı SUV araç almak isteyenlerin bakmadan karar veremeyeceği bir model haline geldi. Pazarda ki yerine bakıldığında sıralama olarak sektörün lideri konumundaki Nissan Qashqai’nin her zaman gerisinde kalan aracın senelere göre bakıldığında kendi içindeki satış grafiğini arttırdığını söyleyebiliriz. 2013 senesinde ki rekor satışın markanın 1.4 TSI 150 hp otomatik vitesi piyasaya sürmesine bağlayabiliriz. Volkswagen, Tiguan'a olan talebi daha da arttırmak Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Renault Kadjar ve Kia Sportage gibi pazarın güçlü modellerine karı avantaj sağlayabilmek amazıyla hazırladığı yeni nesli yollara çıkarıyor. Yeni Tiguan, öncüsüne karşı bir çok üstün yönüyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Yeni Tiguan’da göze çarpan ilk özellik aracın boyutlarındaki artış. Aracın artan boyutlarının etkisini hem iç mekan da hem de dış mekan da görmek mümkün.

 Yeni TiguanTiguan
Aks Uzunluğu2681 mm2604 mm
Uzunluk4486 mm4426 mm
Genişlik1839 mm1809 mm
Yükseklik1632 mm1703 mm
Yerden Yükseklik189 mm200 mm

Dışarıdan bakıldığında aracın genişleyen ön ızgarası, eskisine göre daha yatık pozisyonda ki ön cam, ön kaputun daha basık görünüşü, genişleyen tamponun altında ki hava girişi, sis farlarının hava girişini tamamlar nitelikte ki açılı kesimi araca ekstra bir sportif görünüm katarken aracın ağırlık merkezini de ciddi bir biçimde aşağı çekiyor. 

Yan görünüme bakıldığında daha yuvarlak hatlara sahip eski kaportanın, kendini ön plana çıkartan hatlarla yer değiştirdiğini söylemek mümkün. Kapı tutamaklarını gizler nitelikteki orta ana hat eskisine oranla çok daha yuvarlak kesilmiş çamurluklar ile çok iyi bir uyum içinde. Aracın arka kelebek camından başlayan büyüme, tamponu uzatarak arka camı daha yatık hale getirerek devam etmiş. Arka spoilerin düzgün duruşu tüm bu büyümeyi toparlayıp sportif bir hale sokuyor.

Yanlardan uzayan sportif çizgiler aracın farlarını sıyırıp markanın logosunun üzerinde birleşiyor. Bu sportif çizgi yanlardaki etkisini bagaj kapağında da korumayı başarmış. Aracın L şeklindeki farları tampon ile tatlı bir uyum sağlamış. Genişleyen ancak yüksekliği azalan arka cam, aracın arka kısmını aşağı çeksede aracın iç mekanında herhangi bir daralmaya sebep olmamış. 

Aracın iç mekanına geçildiğinde ise orta konsola monte edilmiş yuvarlak dört hava kanalı yerine ön konsol ile uyumlu geniş ve yolcu tarafındaki hava kanalına da erişilebilen etkili iki adet hava kanalının yer alıyor olması dikkat çekiyor. Direksyonda ki piyano black parçalar yine orta konsol ile uyum içinde ve direksyona ekstra şıklık getirmiş. Bardaklık ve bölmelerin gizlenmesi de yeni Tiguan da yapılan değişikliklerden bir kaç tanesi.

   

Volkswagen Yeni Tiguan da bir önceki nesilde yer alan net okunabilen gösterge paneli yerine derinlik hissi yaratan yeni bir tarza yer vermiş. 

   

Ortada yüksek bir konumda yer alan multimedya sistemi sürücünün görüş alanına doğru çevrilmiş. Multimedya sisteminin altında sportif orta konsol yer alıyor ve burada yine sürücüye göre açılandırılmış klima kontrollerine ulaşılabiliyor. Gösterge panosu ve orta konsol bütünleşik bir stilistik ünite oluşturuyor. Orta konsol vites kolu ile aynı yükseklikte konumlandırılmış bir dizi kontrol butonu tarafından domine edilmiş. Dış cephede olduğu gibi tasarımcılar burada da şekil ile fonksiyon birbirleri ile dayanışma içinde. Buton dizisi sürücü tarafına doğru uzatılmış. 

   

Volkswagen yeni Tiguan'da bir önceki modelde yer alan ünitelerin revize edilmiş seçeneklerinin yanında yeni 1.6 TDI 115 hp motor seçeneğine de yer verecek. Seat Ateca'da kullanılacak olan 1.6 TDI ile aynı motor olması muhtemel bu motor ülkemiz gibi pazarlara özel olarak hazırlanacak. Avrupa pazarında 115 hp'lik dizel 2.0 litrelik hacimde sunulacak. Volkswagen yeni Tiguan'da bir önceki ensilde sunulan 1.4 litrelik benzinli manuel, 1.4 litrelik benzinli otomatik ve 2.0 litrelik, dört tekerlekten çekişli dizel otomatik seçeneklerini sunmaya devam edecek. Bu versiyonların teknik özelliklerinin özet karşılaştırması aşağıdaki tablolar da gösterilmiştir. Detaylı karşılaştırmalar için linklere tıklayınız.

 

Eski ve yeni Tiguan 1.4 TSI 125 hp 2WD karşılaştırması

 Eski TiguanYeni Tiguan
Motor (cc)1390
Güç (hp)125
Tork (Nm)220200
Maksimum Hız186190
0 - 100 Km/s Hızlanması10,610,5
Şehir İçi Yakıt Tüketimi7,87,5
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi5,55,3
Ortalama Yakıt Tüketimi6,46,1

 

Eski ve yeni Tiguan 1.4 TSI 150 hp DSG 2WD karşılaştırması

 Eski TiguanYeni Tiguan
Motor (cc)1390
Güç (hp)150
Tork (Nm)250250
Maksimum Hız196200
0 - 100 Km/s Hızlanması9,39,2
Şehir İçi Yakıt Tüketimi8,17,4
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi5,95,5
Ortalama Yakıt Tüketimi6,76,1

 

Eski ve Yeni Tiguan 2.0 TDI 150 hp DSG 4WD karşılaştırması

 Eski TiguanYeni Tiguan
Motor (cc)1968
Güç (hp)150
Tork (Nm)340350
Maksimum Hız191200
0 - 100 Km/s Hızlanması9,89,3
Şehir İçi Yakıt Tüketimi6,66,7
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi5,15
Ortalama Yakıt Tüketimi5,75,6

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo