Dört kapılı sportif 2017 Kia GT görüntülendi

Ototeknikveri     17 Mayıs 2016 03:03

Gelecek yıl bayilere ulaşması beklenen Kia’nın en üst donanım seviyesi spor sedan modeli kamuflajlı şekilde fotoğraflandı.

Dört kapılı sportif 2017 Kia GT görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia 2017 yılı için daha sportif ve daha çekici bir sedan hazırlıyor. Otomobil ilk kez casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. Yoğun kamuflaj altında olsa da, yeni sedan otomobilin Optima’dan daha şık olduğu görülebiliyor. Uzun bir kaput, coupe benzeri tavan çizgisi, kaslı omuz çizgisi ve dörtlü egzoz boruları Kia’nın bu modelle Audi A5 Sportback’e rakip olma umudunu ortaya koyuyor. Dört kapılı model ilk olarak 2011’de Frankfurt Motor Show’da konsept olarak tanıtılmıştı. Kia içinden kaynaklar üretim versiyonunun da konsepte yakın olacağını söylüyor. Modelin son halinde Kia’nın kaplan burnu şeklinde ön panjurunun daha şık bir versiyonu ve iki yanında ince LED farlar bulunacak.

 

Yeni çıkan Sportage SUV ile benzer, tamponda dört küp LED sürüş ışığı görülüyor. Yeni GT’nin prototiplerinin bazılarında bu özellik bulunurken, bazılarında bulunmuyor. Konseptin sıradışı arkadan menteşeli arka kapıları ve ufak kanat aynaları gibi agresif özellikleri üretimde biraz yumuşatılmış.

 

Arkadan çekişli şasi kardeş marka Hyundai’nin lüks alt markası Genesis’den ödünç alınacak, motorlar da yine aile içinden gelecek.

Çin ve ABD’ye yönelik üretilecek otomobilde Kia’nın 272 hp 3.3 litre V6 ve 415 hp 5.0 litre V8 benzinli motorları sunulması muhtemel seçenekler. 197 hp 2.2 litre dizelin ise, Sportage’dan alınacak dört silindirli turbo motorların ve tplug-in hibrit seçeneğinin yanı sıra Avrupa’da sunulması bekleniyor.

 

GT 2017 yılında büyük ihtimalle Detroit Motor Show’da tanıtılacak ve aynı yıl içinde satışa sunulacak. Bundan önce ise yeni Optima’nın bir GT versiyonu çıkacak. Bu model şimdiden Almanya Nürburgring’de test esnasında görüntülendi. BMW M’in eski patronu Albert Biermann projenin başında ve Almanya ile Kore arasında gidip gelerek şasi ve motorun ince ayarları ile bizzat ilgileniyor.

 

Optima GT’nin kaputunun altında yeni 2.0 litre turboşarjlı motor 250 hp çıkış gücü ile yer alacak ve Ford Mondeo ST için çıtayı belirleyecek. GT ve Optima GT, Cee’d GT ile biraraya geldiğinde Kia’nın diğer modellerine de GT versiyonları hazırlaması bekleniyor. Bunlar arasında yeni Rio, SUV modeller, yeni Sportage ve gelecek yılın Nissan Juke ile rakip olacak süper mini SUV’si de bulunabilir.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo