Mazda 3 1.5 Dizel Motor ile Avrupa'da Satışa çıkıyor

Ototeknikveri     18 Mayıs 2016 02:45

Mazda 3 model serisi 1.5 litrelik yeni dizel motor seçeneği ile geliştirildi ve genişletildi. 1.5 dizel Mazda 3 modelleri Avrupa'da satışa çıkıyor.

Mazda 3 1.5 Dizel Motor ile Avrupa'da Satışa çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da rekabetin yüksek olduğu C segmentinin en popüler otomobillerinden Mazda 3 hatchback ve sedan modelleri yeni, atik, Euro-6 uyumlu 105 PS SKYACTIV-D 1.5 turbodizel motorla güçlendirildi. Mazda 3’ün segmentteki rekabet gücünü ciddi oranda arttıran yeni motor 14.8:1 gibi düşük bir sıkıştırma oranı ve özel değişken türbin geometrili turboşarja sahip. Motorun CO2 emisyonu 99 g/km, ortalama yakıt tüketimi 3.8 l/100 km. Motorda gürültü ve vibrasyonu azaltan Natural Sound Smoother teknolojisi de bulunuyor.

 

Mazda 3, KODO – Soul of Motion tasarımı ile SKYACTIV teknolojisinin mühendislik başarısını sergiliyor. İnovatif, hafif yapılı ve ultra dayanıklı kaportasıyla Mazda 3, C segmentinin en hafif üyelerinden birisi. Otomobilin ağırlığı sadece 1185 kg’dan başlıyor. Olağanüstü aerodinamik ile birlikte, şasi bileşenleri, kaliteyi, biniş konforunu ve yakıt ekonomisini çekici sürüş dinamikleri ve mükemmel atletik kıvraklık ile birleştiriyor.

Mazda 3’ün geniş iç kabininin sofistike ve sürücü odaklı kokpit yerleşimi, kompakt yönetim paneli, 7 inç dokunmatik ve renkli ekran, döner multimedya sistemi kumandası ve Active Driving Display (C segmentinde ilklerden birisi) sürücü göz hizasında ön cam ekranı ile dikkat çekiyor.

 

2016 model serisi, özel hatchback versiyon, yeni 18 inç koyu renk alaşım tekerlek tasarımı, siyah deri/süet döşeme ve kırmızı kontrast dikişler, ayrıca Aero kit (sadece RHD modellerinde/normal modelde aksesuar olarak mevcut) ile de geliştirilmiş. DAB radyo, arka kamera ve yolcu koltuğu yükseltici de artık tüm üst donanım seviyelerinde standart olarak mevcut.

Mazda 3, Mazda’nın gelişmiş ve inovatif, sürücüye destek veren i-ACTIVSENSE güvenlik teknolojileri ile donatılmış. Bunlar arasında ilerideki engelleri tespit edip uyaran “Forward Obstruction Warning” (FOW), şehiriçi otomatik fren desteği “Smart City Brake Support” (SCBS), şeritten ayrılma uyarısı “Lane Departure Warning System” (LDWS) ve Mazda radar seyir kontrolü (MRCC) bulunuyor. En üst seviye aktif güvenlik performansının bir sonucu olarak, Mazda 3 Euro-NCAP çarpışma dayanıklılığı testlerinden 5 yıldızlı not aldı.

 

Mazda 3, ülkemizde hem sedan hem de hatchback gövde tiplerinde, manuel şanzıman veya otomatik şanzıman alternatiflerine sahip 1.5 litrelik dizel motor ile önümüzdeki günlerde sunulmaya başlanacak.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo